Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2019 háromszéki eseményei

2019 háromszéki eseményei Kovászna megye

Tavaly Háromszéken számos többéves hagyománynak örvendő kulturális rendezvényt tartottak, emellett azonban az elöljáróságok a nagycsaládosokra, illetve a települések hírnevét öregbítő személyekre is gondoltak. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül a tavalyi év jelentősebb eseményeiből szemelgettünk.

Februárban kezdte el kiállítani Sepsiszentgyörgy önkormányzata a nagycsaládosoknak szánt kedvezményes kártyákat. A legkevesebb három gyermeket nevelő családok a kártya birtokában kedvezményesen juthatnak hozzá a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó szabadidős, sport- és művelődési intézmények szolgáltatásaihoz.

Márciusban hirdették ki a Visit Covasna-versenybe benevezett háromszéki turisztikai szereplők rangsorát. A gálán huszonkét kategóriában díjazták a jelölteket, egyebek mellett a Panorama Boutique-ot a háromcsillagos-, a kovásznai Clermontot és a Grand Hotel Bálványost a négycsillagos szállodák kategóriában, a Zabola Estate-et a kastélyok és kúriák kategóriában, a megye legjobb gyorsétkezdéjét (Eleven Street Food), a legjobb hagyományos vendéglőt (Fork Restaurant), a legjobb séfet (Orbán Ferenc), pincért (Hegyi József), baristát (Doci Lóránt), idegenvezetőt (Kis Emese) és a legjobb kézműves műhelyt (Haszmann Pál Múzeum) is.

Hirdetés
Hirdetés

Április 24. és május 5. között tizedik alkalommal rendezték meg a Visit Covasna-gálán a rendezvények versenyét fölényesen nyerő 28. Szent György Napokat, melynek sztárfellépője a finn Tarja Turunen volt.
Június 28-án tartották Kézdivásárhely legújabb zöldövezetének, a Wegener-parknak a megnyitó ünnepségét. Az új zöldövezetet Wilhelm Wegener, a New Fashion és Zarah Moden készruhagyár volt főtulajdonosa és családja adományozta a városnak. Június végén tartották a maksai Óriáspince-tetőn a 9. Székely Vágtát. A budapesti Nemzeti Vágta kvalifikációs futamára tizennyolc, a Góbé futamra tíz település nevezett be lovast. A vágta győztese a gidófalvi, ám Kovászna város színeiben versenyző Fazakas János Alpár lett.

Augusztus 28. és szeptember 1. között rendezték Kézdivásárhelyen a 30. Őszi Sokadalmat. A jubileumi városnapok alkalmából a szervezők minden eddiginél több helyi fellépőt vontak be a nagyszínpadi produkciókba.

Augusztus 29-én a kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében dr. Vitális Sándor nyugalmazott főorvos, Deme László nyugalmazott tanár, a Nagy Mózes Elméleti Líceum volt igazgatója és Vetró András szobrászművész, pedagógus vehette át a Pro Urbe díjat.

Szeptember 21-én rendezték meg a hetedik Csernátoni BuRRogtatót. A Haszmann Pál Múzeum gépésztalálkozóján a szervezők a szakmai programok mellett az egész család számára biztosítottak elfoglaltságot, naphosszat tartó, gazdag és változatos programot kínálva az érdeklődőknek.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata a hagyományokhoz híven főtéri szilveszteri bulit szervezett, amelyen a Popas Band és a Mobilmánia koncertjei mellett a hazai és a magyarországi éjfélt is tűzijáték jelezte.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük