Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Feloldják az augusztus 10-ei csendőri beavatkozás dossziéjának titkosságát

Feloldják az augusztus 10-ei csendőri beavatkozás dossziéjának titkosságát Románia

A héten feloldják a titkosságát a 2018. augusztus 10-ei tüntetésen lezajlott csendőri beavatkozás dossziéjának, jelentette ki Marcel Vela belügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

A héten feloldják a titkosságát a dossziénak, legkésőbb péntekig, nyilatkozta a belügyminiszter szerdán, az Europa FM rádióban.

Leszögezte, nem tud pontos időpontot mondani, mert más intézményekkel is kommunikálnia kell a titkosság feloldásának jóváhagyása érdekében.

„Meggyőződésem, hogy nagyon hamar megkapjuk a választ, ez órák, nem napok kérdése” – szögezte le Vela.

Amint ez megtörténik, azonnal sajtóközleményt adnak ki a témában, ismertetve a jelentés részleteit, az események sorát és az intézmények részvételét az ügyben.

FRISSÍTÉS: A jelentés nyilvánosságra hozatalát kérte a kormányfő

Az augusztus 10-i eseményekkel kapcsolatos jelentés nyilvánosságra hozatalát kérte Marcel Vela belügyminisztertől Ludovic Orban kormányfő.

A szerdai kormányülés elején a miniszterelnök felszólította a belügyi tárca vezetőjét, hogy a jelentés titkosságának feloldása után ismertesse a közvéleménnyel a dokumentum tartalmát.

A belügyminiszter ez alkalomból megerősítette, hogy a hét folyamán feloldják a 2018. augusztus 10-i, bukaresti demonstráción történt csendőri bevetésről szóló jelentés titkosságát.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük