Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első háromszéki trófeaszemle

Első háromszéki trófeaszemle Kultúra

A sepsibükszádi vadászház udvarán rendezték meg az első háromszéki szarvasbikatrófea-szemlét október 19-én, szombaton. A Csomád-hegység lábánál, az ezer színben pompázó erdei tisztáson hét vadásztársaság 18 vadászterületéről összesen 36 trófeát bocsátottak közszemlére.

Hirdetés
Hirdetés

Magyarországi szakember is jelen volt az eseményen dr. Sándor Gyula, a Nyugat-magyarországi Egyetem Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézete docense személyében. A kiállított trófeák mellett néhány szóban elmondta, az élő vad elbírálása nem oly egyszerű, sokszor másodpercek állnak a kísérő vagy vadász rendelkezésére. A későbbiekben a gímbika korbecsléséről, valamint a trófeabírálatról és a pontozási rendszerről tartott előadást a vadászház nagytermében. László Béla, a Kovászna Megyei Halász–Vadász Egyesület igazgatója történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, és már a jövő évi szemléről is szólt, a hagyományteremtés fontosságát hangsúlyozva. Ezek után a vadásztársaságok képviselői pár szóban kiértékelték az idei bőgési időszakot, és szemügyre vették, „megmustrálták” a trófeákat. A délután már az őzpörköltről és különböző vadásztörténetekről szólt.

Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények célja az, hogy a vadászat társadalmi elfogadottságát növeljük, a trófeaszemle jó alkalom arra, hogy a vadászat iránt érdeklődők számára bemutassuk tevékenységünket. A szemlék kiváló alkalmat teremtenek a trófeákon keresztül a vadgazdálkodás helyzetének, fejlődésének figyelemmel kísérésére. Ezen túlmenően a vadászoknak, vadgazdálkodást végzőknek is szükségük van az egymás területén esett trófeák megismerésére, bemutatására, a találkozásra, szakmai eszmecserék folytatására.

Ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult az esemény megszervezéséhez mind ötlettel, mind munkával, anyagi támogatással. Köszönöm a vadásztársaságok vezetőinek, hogy a rendelkezésünkre bocsátották a trófeákat, ezzel is megbízva bennünk. Reméljük, a következő trófeaszemlén még több vadásztársaság fog majd részt venni, trófeát megmutatni, és még nagyobb érdeklődés kíséri az eseményt.

Költő Attila (Sepsikőröspatak)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 4., 11:33
    ÉRTÉKELÉS: -4

    A vadaszat nem egyeb mint az ember visszafejlodese allatta ! A vadaszat egy gyilkos hajlam, melytol egyes primitiv embertarsaink ,nem tudnak szabadulni, hiszen gyilkos hajlamu genekkel szulettek !