Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizenötezer lejért akarta eladni kisbabáját egy Szilágy megyei nő

Tizenötezer lejért akarta eladni kisbabáját egy Szilágy megyei nő Románia

Tizenötezer lejért próbálta meg eladni két hónapos kisbabáját egy Szilágy megyei nő. Az ügy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatósághoz (DIICOT) került, amely őrizetbe vette a nőt, de a gyermeket megvásárolni szándékozó férfit is.

Hirdetés
Hirdetés

A DIICOT tájékoztatása szerint a 20 éves Szilágy megyei nő júliusban adott életet gyermekének a bánffyhunyadi kórházban. Röviddel ezután egy 54 éves Kolozs megyei férfi kereste fel, azzal az ajánlattal, hogy 15.000 lejért megveszi tőle a csecsemőt. Ajánlata úgy hangzott, hogy 1000 eurót a születési bizonyítvány kiállításakor ad az asszonynak, majd a fennmaradó összeget a gyermek egyéves korának betöltésekor adja meg.

A nő beleegyezett a „vásárba”, és a törvényesség látszatának érdekében abban egyeztek meg, hogy az anyakönyvezésnél a férfit tüntetik fel a gyermek biológiai apjaként. A bánffyhunyadi anyakönyvi hivatalban külön-külön nyilatkozatot tettek ennek igazolására, ezt követően a férfi 2100 lejt fizetett az asszonynak.

Csütörtöki akciója során a DIICOT mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette kiskorúakkal való kereskedelem, hamis nyilatkozattétel és közokirat-hamisításra való felbujtás miatt. Az ügyészek az 54 éves férfi és a 20 éves anya előzetes letartóztatását kérték a Szilágy megyei törvényszéktől.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük