Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tăriceanu szerint a PSD a teljes ALDE-t megpróbálta „ellenséges módon átvenni”

Tăriceanu szerint a PSD a teljes ALDE-t megpróbálta „ellenséges módon átvenni” Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nemcsak néhány törvényhozót kísérelt meg átcsábítani a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE), hanem a teljes pártot megpróbálta „ellenséges módon átvenni” – állítja Călin Popescu-Tăriceanu.

Hirdetés
Hirdetés

Az ALDE elnöke szerdán azt mondta, folyamatosan újabb és újabb információk jutnak el hozzá az elmúlt napok történéseiről, a PSD-nek az ALDE ellen intézett „nagyon súlyos támadásáról”. Tăriceanu szerint a PSD nemcsak néhány ALDE-s törvényhozót, hanem a teljes a pártot megpróbálta „ellenséges módon átvenni”. „Olyan ALDE-t akartak létrehozni, amelyik hajlandó továbbra is együttműködni a PSD-vel a kormány politikai struktúrájának megőrzése érdekében, hogy Dăncilă miniszterelnöknek ne kelljen a parlament elé állnia az átszervezési javaslattal” – fogalmazott, hozzátéve, örömmel tölti el, hogy párttársai megértették, mi történik, és „kijátszották ezt a piszkos tervet”.

Călin Popescu-Tăriceanu arról is beszélt szerdán, hogy csak abban az esetben alakítja meg a Demokrácia nevű vegyes parlamenti csoportot – amelyről a hét elején beszélt -, ha az ALDE frakciónak nem lesz meg a minimális számú tagja.

Az ALDE elnöke ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy párttársa, Teodor Meleşcanu meggondolja magát, és mégsem jelölteti magát a szenátusi elnöki tisztségre, amelyre a Szociáldemokrata Párt javasolta.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük