Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: jogosan elégedetlenek az emberek a szállítási infrastruktúra fejlesztésének ütemével

Dăncilă: jogosan elégedetlenek az emberek a szállítási infrastruktúra fejlesztésének ütemével Románia

Jogosan elégedetlen a romániai lakosság a szállítási infrastruktúra fejlesztésének ütemével, ugyanakkor azonban „ki kell mondani a teljes igazságot”, miszerint a PSD-kormányok 500 kilométernyi autópályát építettek, míg az előző kormányok nulla km-t – hangoztatta Viorica Dăncilă miniszterelnök hétfőn Craiován.

Az európai járműipari fórum megnyitóján mondott beszédében a kormányfő kiemelte, az általa vezetett kabinet módosított a vonatkozó törvényi kereten az infrastruktúrafejlesztések elősegítése érdekében, és további intézkedéseket fog hozni e célból. Hozzátette, a szállításügyi miniszter tudja, „mekkora teher nehezedik a vállára”, de a kormány vállalta, hogy szembenéz a kihívással. „Jogosan elégedetlenek az emberek az ezen a téren végzett munka ütemével. De ki kell mondani a teljes igazságot: a meglévő autópályákból több mint 500 km-nyi a PSD-kormányok idején épült. Más kormányok idején nulla kilométer autópályát építettek” – fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszterelnök rámutatott, az ország évek óta küzd azzal a „teljesen elhibázott” mentalitással, miszerint Romániának nincs szüksége sztrádákra, ugyanakkor egyesek akadályokat görgetnek az autópálya-építés útjába.

„Igen, alapvető fontosságú probléma ez Románia jövendőbeli fejlődése szempontjából, amelyet azonban nem cirkusszal és politikai nyilatkozatokkal lehet megoldani, hanem úgy, hogy vállvetve dolgozunk” – nyomatékosította Dăncilă a román EU-elnökség keretében tartott rendezvényen, amelyen Elzbieta Bienkowska belső piacért, ipar-, vállalkozás- és kkv-politikáért felelős uniós biztos mellett a kormány több tagja is részt vesz.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük