Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csoda

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ Kovászna város önkormányzatával, a kovásznai Kádár László Képtárral, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel és az NMI Nemzeti Művelődési Intézet nonprofit Kft-vel együttműködésben, Csoda címmel képzőművészeti pályázatot hirdet a 2019-es Kőrösi Csoma Sándor Napok keretében.

Hirdetés
Hirdetés

A 200 éve (1819-ben) útnak indult Kőrösi Csoma Sándor nagy útjára és kereséseire emlékezünk az idei tárlattal. Arra a hosszú útra, amely mind földrajzilag, mind szellemileg a lehetetlen határait súrolta; az útra, amely tízmillió csoda forrásává vált nagy kutatónk számára, és aki önzetlen munkája és kitartása révén napjainkban is a székelység, a magyarság és az emberiség szellemi hagyományait gazdagítja.

A pályázat a Kárpát-medence képzőművészeinek szól, akik személyenként egy alkotással nevezhetnek. Az idei kiírás tematikája szimbolizálja mindennapjaink kereséseinek, harcainak, kudarcainak és győzelmeinek a műalkotásokban megtestesült gyümölcseit, általuk megcélozva a csodákat. Azokat a csodákat, amelyekre rátalálunk és megalkotunk fizikai és szellemi utazásaink során.

A hiánytalanul kitöltött adatlapot és a mű digitális reprodukcióját március 5-ig kérjük elküldeni a Kovászna Megyei Művelődési Központ e-mail-címére (cultcovasna@gmail.com). A digitális kép fájlmérete nem haladhatja meg a 15 MB-ot. Az adatlap megtalálható a Kovászna Megyei Művelődési Központ honlapján (www.kultkov.ro) vagy Facebook-oldalán. További részletek ugyanott.

A beérkező munkákat két forduló során bírálja el egy háromtagú szakmai zsűri: Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, Kányádi Irene művészettörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem előadótanára és Dimény András képzőművész.

A megnyitóra 2019. április 4-én, csütörtökön kerül sor a kovásznai Kádár László Képtárban.

Kovászna Megyei Művelődési Központ

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük