Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megbüntették Székelyudvarhely önkormányzatát a piros-fehér-zöld szalagok miatt

Megbüntették Székelyudvarhely önkormányzatát a piros-fehér-zöld szalagok miatt Románia
Jean-Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa ötezer lejes bírságot rótt ki szerdán Székelyudvarhely polgármesteri hivatalára azok miatt a piros-fehér-zöld színű szalagok miatt, amelyekkel a hivatal október 23-ra díszítette fel a város utcáit.
 
A bírság jegyzőkönyvét a közösségi oldalán mutatta be a székelyudvarhelyi városháza. A prefektus a román nemzeti jelképek használatára vonatkozó 1994/75-ös törvény, és a törvény végrehajtási utasításait tartalmazó kormányhatározat megsértését rótta fel az önkormányzatnak. Azt kifogásolta, hogy Székelyudvarhely közterületén a villanyoszlopokra anélkül tűzték ki az ünnepre Magyarország zászlaját, hogy melléje tűzték volna Románia zászlaját is.
 
A székelyudvarhelyi megemlékezés díszvendége Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt, aki a főváros támogatásáról biztosította a helyi önkormányzatot. „Városunk díszvendége, Tarlós István úr, Budapest főpolgármestere az ünnepi beszédének bevezetőjében utalt arra, hogy büntetés esetén számíthatunk a magyar főváros segítségére. Ennek ellenére – természetesen – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város élni fog a fellebbezés lehetőségével” – áll Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának közleményében.

(MTI/Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük