Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Higgadtan a migrációról

Félelmetes látvány volt három évvel ezelőtt Magyarországon az elszabadult átvonuló embertömeg. Az indulatokat félretéve jó, ha megpróbáljuk higgadtan megvizsgálni a migráció jelenségét. Nem újkori dolog. Hol lennénk mi, magyarok, ha őseink nem jönnek a Kárpát-medencébe! A tömegvándorlást ellenőrizhetetlen és ellenőrzés alatt tartható tényezők befolyásolják. Az első a természet maga.
Kr. u. 536-ban Európa felett sötét, rejtélyes felhőréteg jelent meg, mintegy másfél évig tartott, valószínűleg egy közép-amerikai gigantikus vulkánkitörés nyomán. Drámai lehűlés, odaveszett termés, éhínség, a legyengült szervezetek tehetetlen áldozatai lettek az ún. jusztiniánuszi pestisnek, amely a bizánci birodalomban saccolások szerint 25-50 millió életet kaszált. Csoda, hogy a vándornépek békés vagy kevésbé békés szándékkal elfoglalták (vagy egyszerűen felperzselték) a parlagon maradt vidékeket, utat nyitva az iszlám terjeszkedésnek?
Szíria néhány évvel ezelőtt normális ország volt, számottevő keresztény és zsidó kisebbséggel, ezek háborítatlanul éltek. Aztán jogvédő bajkeverők kisütötték, hogy a szír elnök diktátor, felhergelték az ellenzéket, lett polgárháború és öt és fél millió szír menekült. Szemléltetésül képzeljük el, hogy Szlovákia teljes lakossága külföldre menekül, mert ennyien élnek Szlovákiában. A válság enyhítésére az EU még odadob Törökországnak hárommilliárd eurót (a tavalyi háromra ráadásul), ennek többszörösét már elköltötték. Mit lehetett volna építeni, gyógyítani, tanítani annyi pénzzel? Kérem szépen, ha a szír elnök valóban a legmocskosabb zsarnok is lenne, jobb így szétverni egy azelőtt békés országot?
Most jönnek a hírek, hogy menekültek ezrei indulnak Közép-Amerikából: Hondurasból, Salvadorból, Guatemalából Mexikó felé, erővel próbálnak behatolni az országba, természetesen a végcél az Egyesült Államok lenne. Az az Egyesült Államok, amely a kommunista veszélyre hivatkozva évtizedeken át tolerálta, sőt, minden szempontból támogatta ízig-vérig korrupt, vérszomjas, népükkel álmukban sem törődő rendszereiket. Most azok a népek beadják a számlát.
A természet vad ereje előtt tehetetlenek vagyunk, de nyomorúságaink legnagyobb része az ember gazemberré süllyedésének következménye.

Zubreczky Antal

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások