Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz csoport, nehéz meccsek

Nehéz csoport, nehéz meccsek Sport

Két török és egy orosz csapattal az Európa-kupa egyik legnehezebb csoportjába került a Sepsi-SIC női kosárlabda-csapata – hangzott el a zöld-fehér együttes vezetőinek tegnapi sajtóértekezletén. Zoran Mikes azt mondta: tudatában vannak annak, hogy nehéz meccsek előtt állnak, de felkészültek az összecsapásokra.

Ma este 19 órától a Sepsi-SIC az orosz WBC Jenyiszej ellen kezdi meg a kupaszereplést.
– Nagyon erős ellenféllel játszunk. Ez a csapat a negyedik abban az orosz bajnokságban, ahol az első három csapat az Euroligában játszik. Mai ellenfelünket legyőztük a Sió-kupán, de abból nem kell messzemenő következtetéseket levonni, hiányoztak is emberek, és egyáltalán: az egy felkészülési meccs volt. Erős csoportban vagyunk a két török csapatot is beleszámítva, de azt mondom, hogy a csoport azért is erős, mert mi is itt játszunk. Már augusztus végén megkezdtük a felkészülést, és azt gondolom, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy tisztességes eredményt érjünk el az európai színtéren. A csapat készen áll, taktikailag, fizikailag a maximumot nyújtjuk, és remélem, nem okozunk csalódást – mondta el Zoran Mikes vezetőedző.
Számítunk a szurkolók segítségére – tette hozzá Rusz István csapatmenedzser.
–Mindenkit arra bíztatunk, hogy jöjjön el szurkolni, hisz ez óriási előnyt jelent a lányoknak, ez már a tavaly is bebizonyosodott. A tapasztalat azt mutatja, hogy még a legnagyobb csapatokra is „nyomást” jelent, ha néhány ezer ember a másik együttest biztatja, és ezt a „legrégebbi időkig”, akár a Kurszk elleni Eurokupa kezdőmeccsünkig is „visszavezethetjük” – nyilatkozta Rusz István.
A csapatmenedzser arra kéri a szurkolókat, hogy idejében érkezzenek az Arénába, mert teltház várható. Bejelentette azt is, hogy megduplázzák a meccsre a szokásos rend szerint induló autóbuszok számát. A Gólya utcai végállomástól 18:00 és 18:15 órakor indul autóbusz, majd az Állomás negyed érintésével ér a Sepsi Arénához.
A Zoran Mikes irányította gárda idén is a D-csoportba került, ahol az orosz WBC Jenyiszej mellett a török Mersin Büyükşehir Belediyesi S.K. és a szintén török Orman Gençlik lesz az ellenfele.
Mai ellenfelünk, az orosz WBC Jenyiszej három sikerrel és három elvesztett mérkőzéssel jutott tovább tavaly a csoportkörből, majd a playoff első körében a belga Namur együttesén lépett túl. A tizenhatoddöntőben a Sepsi-SIC tavalyi csoportját nyerő Hatay BB csapata ellen búcsúzott.
Ennél is jobb eredményt ért el az előző kiírásban a Mersin BSB, amely négy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört, majd a rájátszásban további három párharcot – MBA Moszkva, TTT Riga és Carolo Basket – nyert meg, mindegyik ellenfelét kettős győzelemmel búcsúztatta. A negyeddöntőben a későbbi döntős és ezüstérmes, olasz Reyer Velence csapatával találkozott, amellyel szemben összesítésben mindössze egy ponttal maradt alul. A másik török csapat, az Orman Gençlik az előző idényben nem szerepelt nemzetközi színtéren.
A Sepsi-SIC szintén érdekelt volt a sorozat előző idényében, ahol két győzelemmel és négy vereséggel fejezte be a csoportküzdelmeket, kiharcolva a továbbjutást. A playoff első körében az Olympiakosz Pireusz csapatával játszott. Az első mérkőzést a zöld-fehér mezesek hazai környezetben megnyerték (59–55), majd a visszavágón vereséget szenvedtek (67–56), így a görög együttes lépett a rájátszás következő szakaszába.
A mérkőzést élőben közvetíti a Sepsi Rádió. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 25., 19:28
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Nincs semmi közvetites a Sepsi Radion. Az ido 19.03 perc, elleneben valami borzaszto ,jajongo, sivakolo zene megy.
    Ennyit a beharangozott kozvetitesrol a Sepsi Radion.

    Most megy:
    Zene – csak újak

    Hétfő – 20:00 – 22:00
    Csütörtök – 18:00 – 22:00
    Kedd – 19:00 – 22:00