Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Madarakért tevékenykedtek

Madarakért tevékenykedtek Cseperedő

Immár hagyománnyá vált a sepsikőröspataki polgármesteri hivatal által kezdeményezett és tavaly útjára indított „Lesőfákat az ölyveknek” című nappaliragadozómadár-védelmi program. Az elmúlt évben harmincnál több „T” fát helyeztek ki a település mezőgazdasági területeire, a helyi Kálnoky Ludmilla Általános Iskola diákjai és a megyeszékhelyi Rara Avis Madártani Egyesület közreműködésével.

A madárvédelmi program sikeres volt, az ölyvek a rágcsálók tizedelése mellett úgy hálálták meg a diákok segítségét, hogy tavasszal a környéken költöttek, és fiókákat neveltek. December elsején újabb lesőfák kihelyezésére került sor. Az eseményen a kőröspataki iskola diákjai mellett a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium V. B osztályos tanulói is jelen voltak, így a gyakorlati madárvédelmi munkában hetvenöt diák szorgoskodott osztályfőnöki és tanári kísérettel. A vidám hangulathoz a kedvező téli időjárás is hozzájárult, na meg a lovas szekerek, amelyekkel vontatva voltak a „T” fák.

A diákoknak új élményben is volt részük, árulkodó medvelábnyomokat figyelhettek meg a mezőben, ahol egy kétbocsos anyamedve éjjel épp arra járt egerészni, bizonyítékul hátrahagyva a kikapart egérjáratokat, éléskamrákat. A madárvédelmi program szárnyat bontott, és Kálnok határába is kerültek lesőfák, jövőre a szomszédos falvak mezőgazdasági területeire is hoz majd „T” fákat a Mikulás. A hagyományokat követve, idén is a kiérdemelt ebéd várta a diákokat, felnőtteket a munka végezte után.

Kelemen László

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük