Felhívás!

Színes napok az oviban

Színes napok az oviban Cseperedő

November 20-24. között, az Iskola másként nevelési projekt keretében Színvarázs címmel tartottunk foglalkozásokat a kézdivásárhelyi Manócska Napközi Otthonban és a hozzá tartozó 3-as számú Napközi Otthonban, illetve a Csipkerózsika óvodában. A programok a gyerekek szépérzékét fejlesztették, befogadásra és alkotásra ösztönözve őket.

A hét elején képzőművészeti alkotásokkal ismerkedtek meg a gyerekek: reprodukciók, kisfilmek, képtári látogatás alkalmával. Minden napra kiválasztottak egy színt, és ennek megfelelően öltöztek mind a gyerekek, mind a pedagógusok. A piros napon olyan jelképeket ismertek meg, mint a vörös kereszt, tűz vagy jelzőlámpa, és tűzvédelmi gyakorlatot is végrehajtottak.

A sárga napon színkavarással foglalkoztak. Nagyoláh Ágnes rajztanárnő, a Bod Péter Tanítóképző diákjaival elővarázsolta a vízi világot. Minden csoportot „vízimanó” látogatott meg, drámajátékokat játszottak, megtapasztalták a hideg-meleg színek szimbolikáját, különböző technikák segítségével csodálatos alkotások készültek a vízi világ témában.

A nagycsoportosok élménypedagógiai foglalkozáson vehettek részt Orbán Imola, a Bóbita alapítvány vezetőjének irányításával. Az utolsó nap a mozgás és színek kapcsolatára fókuszált. Lehetőség nyílt különböző sportjátékokkal, zenével, tánccal a színek keltette érzéseket kifejezésre juttatni. Köszönet Papp Ágnes táncoktatónak. A színes napok alkotásaiból kiállítást szerveztek az óvodákban. Ezúton köszönik a pedagógusok a szülők nyújtotta segítséget.

Mike Rozália óvónő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.