Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Gazdaságosabb székházban dolgoznak
Dragoș Tatu, a Kovászna Megyei Egészségbiztosító Pénztár igazgatója a We Rádiónak nyilatkozva elmondta, az intézmény átlagos rezsiköltségei körülbelül 60 százalékkal csökkentek idén februártól, amióta új székházba költöztek. A csaknem 40 alkalmazottal dolgozó háromszéki hivatal a Babes-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett karának épületrészében kapott helyet, és ott a gáz, villany, víz és csatornázási díj átlaga 9500 lej, a fűtést nem igénylő időszakokban 4000 lej körül mozgott, míg a régi székhelyen 2020 decemberében, valamint 2021 januárjában a gáz- és villanyszámlájuk összege meghaladta a 20-23 ezer lejt, de nem tudtak energiatakarékossági, észszerűsítési munkálatokat megrendelni, mert bérlők voltak, mondotta Tatu. (bl)

Műtárgyakat alkotnak
Két sepsiszentgyörgyi óvónő, Kispál Mária és Szentes Réka, felkarolva a világszerte egyre népszerűbb, műtárgyak felelevenítését és újragondolását célzó projektet, helyi versenyt indított útnak az óvodáskorúak körében. A megmérettetés lényege, hogy műtárgyakat kell újraalkotni élő szereplőkkel, majd lefotózni, és az eredeti mellé illeszteni. Nem kikötés a pontos imitáció, az értékelés szempontjai az eredetiség, egyéni látásmód, kidolgozottság, valamint a vizuális összhang az eredeti és az újraalkotott műalkotás között. A pályamunkákat digitális úton, a legyelfestmeny@gmail.com e-mail-címre várják november 20-ig.

Alacsony fertőzési mutatók
Tovább csökkent az elmúlt hetekben a megyében koronavírussal azonosított személyek száma, sehol nem haladja meg a három ezreléket. Az elmúlt két hétben jegyzett adatok szerint Kovászna megyében 35 településről egyetlen esetet sem jelentettek, 11 településen pedig néhány személynél mutatták ki a fertőzést. A legmagasabb fertőzés-számot az elmúlt két hétből Kovászna városból jelentették, itt 30 koronavírusos személyt tartanak nyilván, valamint Sepsiszentgyörgyről jelentettek 16 személyt. Kézdivásárhelyen egy beteget jelentettek, Bodzafordulóról szintén egy személyt, Baróton pedig jelenleg nincs koronavírusos beteg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük