Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Gyors helyszínelés

Gyors helyszínelés Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazságügyi orvosi rendelője néhány héttel ezelőtt megerősítette ügyeleti szolgálatát. Ez azt jelenti, az igazságügyi orvos-szakértő munkaidőn kívüli időszakokban, órákban is többet terepezik, mint korábban.

Hirdetés
Hirdetés

A programmódosítás előtt az igazságügyi orvosszakértő általában csak rendkívüli helyzetekben, például gyilkosság esetén szállt ki a rendőrség által megjelölt helyszínekre. A változtatás azt is jelenti, az igazságügyi orvosszakértő lakhelyen, mezőn, erdőn stb. történt halálesetekhez is kihívható az ügyeletszolgálatok idején.

Az ügyelet bővítése dr. Keresztesi Artúr kórházi orvosigazgató kezdeményezése, hisz ő maga is igazságügyi orvosszakértő. Az igazgató a sepsiszentgyörgyi igazságügyi orvosi rendelővel kapcsolatosan elmondta, a felszereltségük még hiányos, például nincs olyan készülékük, amely kimutatja a kábítószerek mennyiségét, koncentrátumát a vérben, jelenleg csak a drog azonosítására alkalmas műszerrel rendelkeznek. Az orvosigazgató általánosságban elégedett a sepsiszentgyörgyi igazságügyi orvosi rendelő munkakörülményeivel, a személyzettel és a tervezett vagy már megkezdett, megvalósított fejlesztésekkel is.  <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások