Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meddig áll a brüsszeli dinasztia?

Emlékszem, hogy évekkel ezelőtt Angela Merkel Prágában, az egyetemen tartott beszédében azt mondta, hogy 20-30 évet kell csak türelemmel várni, és megszületik a régen dédelgetett álom: az Európai Egyesült Államok. Ehhez „mindössze” az kell, hogy a tagállamok szuverenitásuk egészét Brüsszelre bízzák. Létrejön a valódi uniós kormány, amely központilag dönt valamennyi politikai és gazdasági kérdésben. A nemzeti kormányok legfeljebb az önkormányzatok szerepét játszhatják majd el, regionális kérdésekben önállóan dönthetnének. Ne csodálkozzon senki, de én azt hiszem, gondolom, hogy az EU szép lassan elkezd darabjaira hullani. Nem tudom, hogy a német, volt kancellár, mire alapozta a hallgatók szédítését, de minden bizonnyal az általa „meséltek” nem valósulnak meg, hiszen ezekben a dolgokban a nemzeti pártoknak is szerepük van. Nekik kell dönteniük mindenről.

Látva, hogy mi zajlik Európában …, és látva-érezve az amcsik által kirobbantott ukrán-orosz háború hatásait, szép lassan minden normális ország rádöbben, hogy az eurózóna szétesése elkerülhetetlen. Most Amerika Brüsszelből diktál: Oroszország ellen az Európai Unió embargót vet ki teljes orosz  gáz- és olajiparra, és ez minden államot érint.

Az amerikaiak által sürgetett háború kitörése óta több állam kormánya, a magyar Orbán kormánnyal az élen, már az elejétől nem értett egyet ezzel. A magyar kormány nem akar felsorakozni az Oroszország ellen hozott döntésekhez. Lengyelország azt javasolja az Európai Unió tagállamainak, hogy teljes kereskedelmi embargót vessenek be Oroszország ellen, ám érdekes módon, szép lassan, már saját javaslataikkal sem értenek egyet… Az amerikai diktálás máris megsérült, mert Oroszország nem fogadja el a dollárral való kifizetéseket, csakis az orosz rubelt. … Saját magukat rúgták hasba…

Orbán Barra Gábor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük