Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lelki sebtapasz az OSK-nak

Lelki sebtapasz az OSK-nak Sport

A politikai, etnikai közösségi és egyéb jellegű támadásokra, valamint a svéd csapattól elszenvedett 3-1-es vereség borongós hangulatára gyógyír a Sepsi OSK csapatának két szakmai siker.

Hirdetés
Hirdetés

A GSP sportmédiacsalád (gsp.ro, Gazeta Sporturilor, GSP tévé) mérvadónak nevezhető szavazásán júliusban is Cristiano Bergodi lett a Hónap edzője és Marius Ștefănescu a Hónap játékosa. Egyelőre csak ketten tudtak duplázni ilyen rövid idő alatt, miután májusban is ők végeztek az első helyen.

Júliusra a GSP összesen három játékost jelölt a Sepsi OSK-tól: Ștefănescu, Mitrea és Păun. Utóbbi kettő nem jutott be az ötös döntőbe, ahol így alakult a szavazás végeredménye: Marius Ștefănescu (Sepsi OSK) 18 pont, Juan Bauza (FCU Craiova) 16 pont, Alexandu Ioniță II (Rapid Bukarest) 11 pont, Gabriel Debeljuh (CFR Kolozsvár) 5 pont, Ciprian Deac (CFR) 2 pont. A Sepsi OSK fiatal játékosa harmadik lett a közönségszavazáson, első a GSP újságíróinak listáján és első a szavazásra, értékelésre felkért olyan szakértőknél, akik közvetlenül a fociéletben tevékenykednek. Valószínű, hogy a 24. életévét augusztus 14-én töltő Ștefănescut ősszel újra behívják a válogatottba.

A vezetőedzők összetett vetélkedőjét május után júliusban is az olasz Cristiano Bergodi nyerte. A végeredmény: Cristiano Bergodi (Sepsi OSK) 19 pont, Adrian Mutu (Rapid Bukarest) 16 pont, Gheorghe Hagi (Farul Konstanca) 3 pont. A szurkolóknál, focikedvelőknél Mutu első, Bergodi a második, a GSP újságíróinál Bergodi első, Mutu második, a szakembereknél Bergodi első, Mutu második, Hagi pedig mindhárom listán harmadik. Bukaresti fociberkekben már konkrétan felmerült az ötlet, hogy úgymond magyarországi mintára (a sikeres Marco Rossi példáját követve) a román válogatott szövetségi kapitánya is legyen olasz, mégpedig Cristiano Bergodi. Újságírói kérdésekre válaszolva Bergodi nem mondta, hogy lehetetlen …

A Sepsi OSK európai konferencialigás ellenfeléről megjegyzendő, hogy a román és magyar, sőt a nemzetközi sajtóban is kétféleképpen jelenik meg a svéd csapat neve. Leggyakrabban Djurgarden, olykor Djurgardens, azaz s betűvel a végén. Mindkét írásmód helyes! Olyan, mint például a Kolozsvári CFR és a CFR Kolozsvár. A skandináv csapat teljes neve Djurgardens IF Fotbollsförening, és amikor egyszerűsítenek, a svédek is így használják: Djurgarden. Voltaképpen egy stockholmi – a svéd fővároshoz tartozó – sziget nevéről van szó, amely közkedvelt üdülőhely, és magyarosított fordítással a Djurgardens azt is jelenthetné, hogy djurgardeni, Djurgardenről való.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások