Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap óta ég az erdő az Ojtozi-szoros Bákó megyei részén

Vasárnap óta ég az erdő az Ojtozi-szoros Bákó megyei részén Románia

Tűz ütött ki vasárnap délután az Ojtozi-szoros Bákó megyei részén, a Sólyomkő térségében. A lángok már 12 hektárnyi területet emésztettek fel, és egyelőre nem sikerült őket megfékezni. A tűzoltók munkáját a rossz terepviszonyok és az első világháborúból maradt, fel nem robbant bombák nehezítik.

Hirdetés
Hirdetés

A Bákó megyei tűzoltók több mint 16 órája dolgoznak az Ojtoz településhez tartozó erdőrészen kitört tűz oltásán – közölte hétfőn a Digi24 hírtelevízióval Andrei Grecu, a Bákó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

Grecu hozzátette, a tűz 12 hektárnyi, túlnyomórészt fenyőerdőt emésztett fel.

A beavatkozás vasárnap este 6 óra körül kezdődött és hétfőn reggel is folytatódott. Ötvenöt tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén, akikhez az Ojtoz magánerdészet önkéntesei és munkatársai is csatlakoznak.

A beavatkozás nehéz, mivel rosszak a terepviszonyok, a helyszín megközelítés pedig nehéz és veszélyes, mivel az első világháborúban a frontvonal ezen a területen haladt át, és még vannak fel nem robbant bombák a környéken.

„Reméljük, hogy a repülési körülmények optimálisak lesznek, hogy segítséget kaphassunk a Repülési Főfelügyelőség munkatársaitól” – tette hozzá a szóvivő.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük