Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miért NEM hiányoljuk idén nyáron a nagyobb fesztiválokat?

Miért NEM hiányoljuk idén nyáron a nagyobb fesztiválokat? Reklám

Az idei nyár egy kicsit más, mint a többi. Már tavasszal is tudni lehetett, hogy számos nagy zenei fesztivált (például Sziget, Balaton Sound, Volt) nem rendeznek meg ebben az évben. 

Hirdetés
Hirdetés

Bár sokan bánkódunk miatta, de mint mindennek, ennek is érdemes a jó oldalát nézni. Rövid összeállításunkban – mintegy vigasztalásként – azt vesszük sorra, hogy milyen dolgokat nem hiányolunk ezekről a rendezvényekről. 

Végtelen sorban állás

Aki valaha kilátogatott már egy nagyobb fesztiválra, az minden bizonnyal alaposan próbára tette a türelmét is. Hiszen ezeken az eseményeken a várakozás és a hosszas sorban állás szinte természetesnek számít.

Már a kezdetekkor is órákat várakozunk a tűző napon a kilométeres sorokban, hogy egyáltalán bejussunk a rendezvény területére, de odabenn sem kerülhetjük el a hosszú sorokban álló embereket, hiszen mindenütt ott vannak: a zuhanyzók és mellékhelyiségek környékén, a büféknél és bárpultoknál, valamint a fesztiválkártya-feltöltő pontokon. 

Hát ha valami, akkor ez biztosan senkinek sem hiányzik a fesztiválok világából. 

Pocsék higiéniás körülmények

Aki eltöltött már több napot egy ilyen jellegű rendezvényen, az jól tudja, hogy a higiénia finoman szólva sem a legjobb. Kezdve azzal, hogy nyilvános zuhanyzókonténerek és WC-k szolgálják ki az akár többszázezer résztvevő igényeit, amiket hiába takarítanak viszonylag gyakran, így sem nevezhetőek soha tisztának.

Főleg, hogy szép számmal akadnak olyan emberek, akik tesznek arra, hogy dolguk végeztével rendezett környezetet hagyjanak maguk után a soron következőknek. 

A másik nagy probléma a szemetelés, hiszen sokaknak még a legközelebbi kukáig is kihívás elmenni, így a takarítóbrigád minden erőfeszítése ellenére is hulladék vesz körül mindent. Egy újabb olyan dolog, ami felett a buli hevében ugyan szemet hunyunk, de azért roppant zavaró.

Állandó zaj

Előbb-utóbb minden fesztiválozó kimerül a féktelen bulizásban, és akkor bizony nagy szükség lenne némi pihenésre, feltöltődésre. Ám egy ilyen rendezvény erre tökéletesen alkalmatlan. Hiába akadnak csendesebb “lounge” részlegek, állandóan hangzavar van, zene dübörög innen is, onnan is, beszédfoszlányok mindenfelé, na meg részegen tivornyázó bulizók.

Ez egyébként még a kisebb fesztiválokra is jellemző, ezért ha nincs kedved egész nap elviselni a meleget, a tömeget és a folyamatos zajt, akkor hallgasd az Online Rádió oldalán a Petőfi Rádiót, hiszen a stáb idén több nyári fesztiválra is kitelepül majd, így akár otthon, a hűs szobából is élvezheted a hamisítatlan fesztiválhangulatot az éteren keresztül.

Sátorban alvás

Persze ennek is megvan a maga “feelingje”, amikor az egész fesztivál egyetlen óriási kempinggé alakul, de hogy nem komfortos, az vitathatatlan. A földön aludni mindig kényelmetlen, beszűrődnek a kinti zajok, csípnek a szúnyogok, korán világosodik, ráadásul amint felkel a nap, irgalmatlan meleg lesz a sátorban. Ha pedig esik, akkor sártengerré válik az egész. Nem épp ideális szálláshely. 

Te hogy viszonyulsz a fesztiválokhoz?

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük