Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Iohannis: azt hiszem, a bizalmatlansági indítvány nem fog átmenni

Iohannis: azt hiszem, a bizalmatlansági indítvány nem fog átmenni Románia

Klaus Iohannis államfő úgy nyilatkozott, véleménye szerint nem ér célba a bizalmatlansági indítvány.

Hirdetés
Hirdetés

„Gyakran beszélgetek minden politikussal, és azt hiszem, ez a bizalmatlansági indítvány nem fog átmenni. Nem hiszek azokban a mendemondákban, miszerint egyesek, akiknek nem kéne megszavazniuk, meg fogják szavazni azt” – mondta az elnök.

Iohannis hozzátette, a koalíció megértette, hogy az egység jelenti számára az esélyt. „Most nagyon jó alkalmuk nyílik ezt az egységet bizonyítani. Én optimista vagyok” – fogalmazott az államfő.

„Látnunk kell a Nép Ügyvédjére vonatkozó alkotmánybírósági döntés indoklását”

Klaus Iohannis kijelentette, mielőtt nyilatkozna az ügyről, előbb látnia kell a Nép Ügyvédjére vonatkozó alkotmánybírósági döntés indoklását.

„Mivel az alkotmánybíróság döntése még nagyon friss, nem tudnám megmondani, mire alapozták határozatukat. Látnom kell előbb az indoklást, de amúgy sem szokásom kommentálni az alkotmánybíróság határozatait. Valószínűleg finomítani kell majd az eljáráson” – mondta az államelnök.

Az alkotmánybíróság keddi döntése értelmében alkotmányellenes Renate Weber eltávolítása az ombudsmani tisztségből, és a döntésnek a Hivatalos Közlönyben való közzététele után ismét elfoglalhatja pozícióját.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük