Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyorsforgalmi út Székelyföldön

Gyorsforgalmi út Székelyföldön Kovászna megye

Nagyjából tíz évvel azután, hogy a Kököst Gyergyószentmiklóssal összekötő 12-es országutat felújították, körvonalazódni látszik egy Kökös–Gyergyóditró gyorsforgalmi út kialakítása, amely megszabadítaná a jelenlegi európai út mentén található településeket a tranzitforgalomtól.

Hirdetés
Hirdetés

Erről a hétvégén egyeztettek a szállításügyi minisztérium illetékeseivel a Kovászna és Hargita megyei önkormányzati vezetők. A tervek szerint 3–4 sávosra szélesítik Gyergyóditró és Kökös között a jelenlegi E578-as európai út több szakaszát, de építenek hidakat és vasúti felüljárókat is, valamint elkerülő utakat a legtöbb helység körül. Ahol ez nem lehetséges, ott a gyalogosok számára alul- vagy felüljárókat építenek, hangzott el.

A terveket a szállításügyi minisztérium közúti közlekedésért felelős államtitkára, Horațiu Cosma és a minisztérium stratégiai igazgatóságának vezetője, Robert Dobre ismertették, a gyorsforgalmi út kapcsolná össze a Marosvásárhelyt és a Moldva keleti határán fekvő Nyárádtővel összekötő A8-as, illetve az A13-as (Bassó–Bákó) autópályákat – eme két sztráda is még nagyon kezdetleges állapotban van, ám biztató, hogy nem készülünk választásokra, így az is előfordulhat, hogy komolyan gondolják. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások