Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Remélhetőleg lesz folytatás

Remélhetőleg lesz folytatás Kultúra

A helyi Marx József Fotóklub meghívására Sepsiszentgyörgy és Bukarest után Marosvásárhelyen is megtekinthető a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) tagjainak Többsincs című fotókiállítása a Bernády-házban.

Huszár Szilamér, Kátai Edit, Klárik Loránd, Szekeres Attila és Toró Attila fotósok kiállított fényképei a SZMÚE-tagok erdővidéki és orbaiszéki kirándulásai során készültek.

Hirdetés
Hirdetés

„Háromszék egésze gazdag a természet és épített örökség nyújtotta látnivalókban, ezért örvendetes, hogy a tárlat egy-egy fénykép erejéig megteremti a belepillantás lehetőségét ebbe a kincsestárba. Ezt ráadásul az alkotókra jellemző technika, látásmód és lelkület megszabta szemléletmódot tükröző, a kíváncsiságot és érdeklődést felkeltő fotók segítségével teszi. Megörökítvén például a gelencei és zabolai vártemplomok belső és külső terét, vagy a Szent Mihály-hegyi, vártemplomot körülölelő tájat. Remélhetőleg ez csak a kezdete a vidék bemutatásának, és lesz folytatás” – fogalmazott a tárlatot megnyitó Nagy Miklós Kund közíró, szerkesztő műfordító.

Az eseményen Sepsiszentgyörgyről jelen volt és felszólalt a SZMÚE elnöke, Bedő Zoltán közíró, valamint a kiállítást megálmodó és útjára indító Huszár Szilamér is.

(berecki)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük