Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A medvék viszik hírünket

Ha sepsiszentgyörgyi fotósok által beküldött fotókat közöl a National Geographic, amely a világ egyik legszínvonalasabb tudományos-kulturális havilapja, arra méltón büszke lehet a tágabb közösség is.

Hirdetés
Hirdetés

Legutóbb, március 12-én Csákány László, korábban Barabás Imola fotóját közölte a neves lap, mindkettőn medvék a főszereplők, egy hosszabb ideje szemmel tartott medvecsalád. A fotók A nap képe rovatban jelentek meg, ahová bárki beküldheti a maga jól sikerült fényképét, és abból választanak egyet-egyet a szerkesztők.

A háromszéki medvék „kibérelték” A nap fotója rovatot

Csákány László a Szemerja–Görgő Közbirtokosság elnökeként otthonosan mozog egy pár száz hektáros erdőterületen, és hobbija a természetfotózás, amúgy tagja a Transnatura fotóklubnak is. Lapunknak elmondta, arra tesz kísérletet, hogy egy medvecsalád életét addig dokumentálja, amíg az anya kétéves korukban majd elkergeti magától önálló életre képes bocsait. Ez azért érdekes folyamat, mert 20–30 éve még a kétbocsos medve is ritka volt, s még inkább az, hogy ezeket sikerrel felnevelje. Manapság azonban már a hárombocsos medve megszokott, de a négyes sem ritka, és mint a képen is látható, a család minden tagja jó állapotban van az elméletileg táplálékszegény tél végén.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások