Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Mindig csak adni, szeretettel”

„Mindig csak adni, szeretettel” Kultúra

Az elmúlt év átírta a civil szervezetek, egyesületek terveit is, ellehetetlenítette sokak tevékenységét, ennek ellenére, vagy éppen ezért, a Civilek Háromszékért Szövetsége idén is meghirdeti az Év Civil Szervezete és az Év Önkéntese díjakat.

– Tavaly 15 szervezetet neveztek be a díjra, ami háromszéki viszonylatban igen szép szám, és azt igazolja, hogy van rá igény, ahogyan az idén harmadik alkalommal meghirdetett Év Önkéntese díjra is mindig számos jelölést kapunk. Azért is fontos ez a kiírás, mert jelenleg tudomásom szerint sem helyi, sem megyei szinten nincsenek még elérhető pályázatok, és legalább ezzel tudjuk segíteni az aktív szervezeteket – vázolta a Civilek Háromszékért Szövetség vezetői minőségében Ráduly Attila, a Zöld Nagy Egyesület elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Cél, hogy a közösségtől visszajelzés, elismerés érkezzen azon programok részére, amelyeket jelentősnek, fontosnak tartottak, a jelölés egyszerű, mindössze pár percet vesz igénybe. A morális értékén túl anyagi tétje is van a „versenynek”, a T3 nyomda felajánlásából 1000 lejes, idén levásárolható utalvánnyal gazdagodik a győztes, ami nagy segítség, amikor szórólapokat, plakátokat, okleveleket stb. kell előállítani.

Lényeges hangsúlyozni, hogy az űrlap kitöltésekor nem általánosságban kell jelölni a díjra egy szervezet, egyesület teljes tevékenységét, hanem egyetlen, általa a 2020-as évben lebonyolított programot kell jellemezni, véleményezni.

Biszak Enikő, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének alelnöke tavaly a pályázatokat elbíráló zsűri tagja volt, és ugyanezt vállalta idén is. A tapasztaltak alapján javasolta: fontolják meg, hogy esetleg két csoportban értékelik a civil szervezeteket, hiszen a kisebb egyesületek eleve hátrányos helyzetből indulnak a pontversenyben.

Az Év Civil Szervezete elismerést tavaly a Diakónia Keresztyén Alapítvány kapta, az Év Önkéntese díjon Kis Emese (Kézdivásárhely), Pájer György Szabolcs (Barót) és Toró Attila (Sepsiszentgyörgy) osztozott.

– A díjra úgy gondolok, hogy az nem az addigi munkám elismerése, hanem a továbbiakban végzendőnek az előlege. Az önkéntes tevékenységben számomra benne rejlik annak fizetsége is – fogalmazott Kis Emese, arra bátorítva mindenkit, hogy tapasztalják meg az önkénteskedés szépségeit, a szívvel-lélekkel végzett munka örömét, a jó szót, köszönetet.

A nevezési űrlapok a civek.ro honlapon érhetők el, a jelöléseket március 30-áig lehet elküldeni a civilekharomszekert@yahoo.com e-mail-címre. Bármilyen további kérdéssel megkereshetik személyesen Ráduly Attilát a 0766.611.066-os telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük