Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tíz virágtermesztőt várnak

Tíz virágtermesztőt várnak Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön a hétvégén, azaz március 6–7-én újra megszervezik a helyi termelők és kézművesek vásárát, ezúttal azonban mindezt a nemzetközi nőnapra, azaz március 8-ra kiélezve.

– Első ízben 51 asztalra növeljük a résztvevők számát: új standokat készítettünk, amelyeket most fogunk először felállítani – részletezte Máthé László, a Tega Rt. vezetője. – 2020-tól bevezettük, hogy licitálni kell a helyekre, egyrészt azért, hogy ne történhessen meg az, hogy valaki egész évre lefoglal egy asztalt, így más árusnak nem jut hely, másrészt azért, hogy az így befolyó összeget a vásár minőségének emelésére, illetve a befogadási kapacitás növelésére fordítsuk. A most elkészült asztalokkal lényegesen több árust tudunk befogadni, amit egyértelműen sikernek lehet elkönyvelni.

Hirdetés
Hirdetés

Az 51 asztal nem tartalmazza a 4 kürtőskalács-készítőét, ahogy a Puskás Tivadar Szakközépiskola sátrát sem. Ez utóbbiban az iskola szakoktatási ágazatait mutatják be, ezúttal a kertművelés (hortikultúra), kertészet és a zootechnika (állattartás és állattenyésztés) szakokat, azokkal a cégekkel karöltve, amelyek az iskola keretein belül zajló gyakorlati oktatáshoz is hozzájárulnak.

A nőnap közeledtével sor kerül a tavaszi virágvásárra is, amelyre ezúttal 10 virágtermesztő jelentkezett: az alkalom azonban a hölgyek köszöntésén kívül arra is lehetőséget biztosít, hogy a melegedő évszakban sokak számára nélkülözhetetlen virágokat is beszerezzék. 

(Tega Rt. sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük