Felhívás!

Dívik a járdára parkolás

A sepsiszentgyörgyi Híd utcában tetten érhető járdára parkolás jelenségéről olvasóink már több alkalommal is küldtek fotókat. A panaszokat továbbítottuk az illetékeseknek, ezúttal pedig a városvezetéstől a megoldásokról érdeklődtünk.

„Kétgyermekes anyaként babakocsival megyek a nagyobbik fiam után a közeli óvodába. Szinte minden nap feldúlva jövök haza, mivel a járdán parkoló autók miatt nem tudunk biztonságban közlekedni, az útra kényszerülünk, ahol a száguldó autósok dudálnak, integetnek. A járdán parkoló autók szép számban más megyebeli rendszámtáblájúak, ott ülnek az autókban a – gondolom eredményre, vizsgálatra váró – emberek, falatoznak, és esetenként röhögnek azon, hogy mi dühöngve kerülgetjük őket. Tényleg ennyire nem törődik senki a járókelők biztonságával?” – panaszkodott a jelenségről lapunknak többször is beszámoló hölgy, aki azt is kifogásolta, hogy a járdán parkoló autók utasainak többsége az utcában lévő klinika páciense, holott az építmény előtt nagy parkoló található, igaz, a klinika kapui mindig zárva vannak.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok megkeresésünkre válaszolva elmondta, tudnak a jelenségről, amely városszerte gondot okoz. Rámutatott, az említett parkolót valószínű a járványügyi szigorítások miatt nem lehet használni, és kifejtette, hogy iparkodnak megoldást találni a problémára.
A klinika vezetőségétől is érdeklődtünk, és itt is megerősítették, hogy a járványügyi szigorítások, szabályok miatt nem nyithatják meg a betegek előtt a parkolót, ugyanakkor arra biztatták a járókelőket, hogy a 112-es hívószámon értesítsék a rendőröket a szabálysértésekről.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.