Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szakértő: Románia már a koronavírus-járvány harmadik hullámában van

Szakértő: Románia már a koronavírus-járvány harmadik hullámában van Románia

Románia már a koronavírus-járvány harmadik hullámában van – állítja az Orvosi Innovációs Központ elnöke. Marius Geantă szerint továbbra sem végeznek elég tesztet az országban. Véleménye szerint a harmadik hullám már két-három hete elkezdődött, de ez az adatokban csak az utóbbi héten kezdett megmutatkozni.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzátette, az országban kevesebb tesztet végeznek, mint amennyit az Európai Betegségellenőrzési Központ javasol, ezért viszonylag alacsony a napi új fertőzések száma az őszi adatokhoz képest. Az intenzív osztályon kezeltek száma csak kevés nap csökkent 900 alá, ami pontos mutatója a járványnak – mondta. Marius Geantă arról is beszélt, mi okozhatta a fertőzések számának növekedését az utóbbi időben.

Elmondta, az iskolák megnyitása egybeesett a számok emelkedésével, de azt is láthattuk, hogy milyen tömeg volt a sípályákon vagy a téli üdülőhelyeken. Amennyiben szigorítanak az intézkedéseken, korlátoznak bizonyos tevékenységeket, akkor nagyon elővigyázatosan kell ezt megtenni. Egyet jelent az iskolák bezárása és teljesen mást a vendéglátóipari tevékenységek korlátozása az üdülőhelyeken – mondta a szakember.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük