Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Magyar nyelvű tájékoztató plakátok
Mivel a sepsiszentgyörgyi magyar nyelvű oktatási intézményekben is csak román nyelven voltak olvashatóak a járvány terjedésének megfékezésére szolgáló előírások, Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala elkészítette a plakátok magyar nyelvű változatát is, amelyeket a napokban kihelyeznek az oktatási intézményekbe, tájékoztat a városháza. A megyeszékhelyen 20 tanintézmény van, 18-ban magyar nyelvű oktatás zajlik. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat plakátai a helyes maszkhasználatra, a gyakori kézmosásra és a kötelező egészségügyi és biztonsági intézkedésekre hívják fel az iskolások figyelmét, a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. Az önkormányzat felajánlja más települések számára is a magyar nyelvű tájékoztató plakátok grafikáját, hogy minden magyarul beszélő gyerekhez a saját anyanyelvén juthassanak el az információk. 

Forgalmi bűncselekmények
Hétfőn hajnalban Baróton 50 éves gépkocsivezetőt igazoltattak, kiderült, hogy nincs érvényes hajtási jogosítványa, ráadásul ittasnak is bizonyult.
Aznap este a 112-es hívószámon riasztották a közlekedésieket, hogy Kézdiszentlélek területén cserbenhagyásos gázolás történt. Egy 52 éves férfit sodort el egy ismeretlen, és megállás nélkül továbhajtott. A gyalogos könnyebb sérüléssel megúszta, a tettes, egy 23 éves sofőr, hamarosan előkerült. A vétkesek nevére bűnvádi dossziét állítanak elő a közlekedésiek. 

Garázdát kísértek be
Hétfőn két férfit is bekísértek az egyenruhások, hogy megkezdjék letöltendő börtönbüntetésüket, egyikük verekedésért és közcsendháborításért két év négy hónapot, a másik ittas vezetésért két év három hónapot fog ülni. 

Vásároljon államkötvényeket!
1, 3 és 5 éves lejáratú, 3%, 3,30% és 3,45%-os százalékos hozamú államkötvényeket vásárolhatnak magánszemélyek február 8-tól kezdődően, tudtuk meg a Kovászna Megyei Pénzügyi Igazgatóság (ANAF) közleményéből. Egy kötvény névleges értéke egy lej, a kamat nem esik adózás alá. A kötvényeket 18 évet betöltött romániai lakosok vásárolhatják meg, a kamatot évente fizeti az állam. Az állampapírokat az államkincstárnál vagy postai (al)egységeknél lehet megvásárolni, nincs beruházási maximum. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük