Felhívás!

Napközis tábort rendeztek

Február 2–5-e között a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület partnerségben a helyi sportirodával elemis diákoknak rendezett napközis tábort.

A hatodik alkalommal szervezett tábornak tizennyolc helybéli résztvevője volt. A járványügyi előírások betartásával naponta 9–16 óra között rendezett foglalkozások nem titkolt célja a környezettudatosság és az egészséges életmód jelentőségének tudatosítása mellett a sportkedvelő, természetszerető gyerekek és az egyesület egymásra találásának elősegítése, osztották meg lapunkkal a szervezők. Ugyanakkor a 7–10 éves táborozók izgalmasabbnál izgalmasabb csapat-, valamint gondolkodásfejlesztő stratégiai játékokban vettek részt, emellett a felhozatalt kézműves-tevékenységek és kifestőzés is bővítette.

– Az idei második táborunk résztvevői az említettek mellett teremfociztak és egyéb labdajátékokkal szórakoztak, pingpongoztak, de volt bábszínház, meseolvasás, tánc- és énektanulás, szaladás, sőt a KSE kerékpár szakosztálya jóvoltából görgőzés is – sorolta Ráduly Attila, a ZNE elnöke. Hozzátette, egy alkalommal Oláh Attila paralimpikon tartott kerékpáros motivációs előadást, míg Hodor Enikő tanítónő segítségével a gyermekjógába kóstolhattak bele a résztvevők. A tevékenységek lebonyolításából a Heal the earth projekt három ESC-önkéntese, Veress Nikolett Adrienn, Ayten Kurnaz és Halis Özcan is kivette részét.

Ráduly Attila a tábor lényegét eképpen összegezte. „A négy nap alatt igazi barátságok köttettek, a résztvevők új ismereteket szereztek, számos kalanddal, élménnyel lettek gazdagabbak. Azt gondolom, hogy az utóbbi egy évben a gyerekek élete is teljes mértékben megváltozott, a hétköznapjaik nagyobb megterheléssel, feszültséggel járnak. Szükségük van arra, hogy valahol pozitív megerősítést kapjanak, és ha nem is úgy, mint régebb, valahogy mégis visszatérjenek egy picit a normalitáshoz.” 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.