Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felgyorsult a járvány terjedése Brassó megyében

Felgyorsult a járvány terjedése Brassó megyében Románia

Romlik a járványhelyzet Brassó megyében. Az új koronavírussal megfertőződött személyek száma folyamatosan emelkedik, akárcsak a fertőzöttségi ráta, amely keddre elérte 7,36 ezreléket, ez a második legmagasabb érték az országban, Szeben megye után.

Hirdetés
Hirdetés

Kedden 319 esetet jelentettek Brassó megyében, amivel negyedik volt az országos rangsorban.

Mivel múlt hétvégén havazott a hegyekben, az üdülőtelepek megteltek turistákkal. A járvány nem ijesztette el a kikapcsolódni vágyókat, Predeálon azonban a fertőzöttségi ráta elérte a 11,92 ezreléket.

A helyi lakosok arra számítanak, hogy hamarosan vesztegzár alá helyezik a települést. Mivel a helyzet folyamatosan változik, a hatóságok a következő napok adatainak függvényében döntenek majd.

„Kis településekről van szó, ahol néhány eset is rengeteget számít, ez a magyarázat a kialakult helyzetre” – nyilatkozta a Digi24-nek Andrea Neculau, a Brassó megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője.

Predeal jelenleg első helyen áll a fertőzöttségi ráta tekintetében Brassó megyében. A megye szintjén az elmúlt 14 nap során 4833 új koronavírusos esetet jelentettek.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük