Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Szekér alázuhant

Vasárnap éjfél körül egy szekeres szenvedett balesetet a Hidvéghez tartozó Nyáraspatakon. A 33 éves fogatost a saját szekere gázolta el. A férfi éppen ült fel a járműre, amikor a ló megijedt, és vágtába kezdett, az egyensúlyt vesztett férfi pedig egyenesen a kerekek alá zuhant. Az áldozat a saját lábán távozott a helyszínről, viszont utólag mentővel szállították kórházba, mert rosszul érezte magát. Az ügyben további kivizsgálás folyik. 

Betörőt fogtak

A kézdivásárhelyi nyomozók letartóztatták egy október 18–22. között elkövetett betörés gyalusítottját. A 32 éves férfi behatolt egy gazdasági egységbe, ahonnan több üveg alkoholt emelt el, illetve összetört két ablakot és egy televíziót. A vád ellene betörés és garázdaság, rongálás. 

Nem zárnak be a temetők

A híresztelésekkel ellentétben, nem készülnek a temetők lezárására mindenszentek és halottak napján Sepsiszentgyörgyön – tájékoztat a Tega Rt. köztisztasági vállalat. A közös temető lezárásáról szó sem volt, a katonaság területén kialakított parkolóban pedig már péntektől lehet parkolni. Ez azt jelenti, ki lehet látogatni az elhunytak sírjaihoz, a koronavírus elleni intézkedések betartásával. Ugyanakkor, az elmúlt években Sepsiszentgyörgy főterére szervezett virágvásár valószínű elmarad. Egyelőre nem kapták meg a szükséges engedélyeket, amennyiben ez hétvégéig változik, jelzik a lakosság felé. (bús) 

Őrtűz gyúlt a Véczeren is

Baróton nagyon kevesen, mindössze úgy tizenöt személy tartotta érdemesnek lemenni a véczeri emlékműhöz, ahol vasárnap este, a székely autonómia napja alkalmából őrtüzet gyújtottak. A láng fél hat előtt pár perccel lobbant fel. A jelenlevőknek Imre Zsolt olvasta fel a Székely Nemzeti Tanács elnökének, Izsák Balázsnak ez alkalomra írott levelét (lásd a 4. oldalon). Ezt követően, rövid beszélgetés után mindenki távozott a helyszínről. (böjte)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük