Felhívás!

Többet akarnak tenni

Többet akarnak tenni Kovászna megye

Hétfőn, október 26-án beiktatták az új sepsiszentgyörgyi városi tanácsnak azokat a jelenlévő tagjait, akiknek mandátumát érvényesítette a bíróság, és hivatali esküt tett a régi-új polgármester, Antal Árpád is.

Az ülésen a két alprefektus kíséretében részt vett Kovászna megye prefektusa is, Iulian Constantin Todor, illetve Tamás Sándor tanácselnök is. A prefektus gratulációi után arra is felkérte a jelenlévőket, hogy támogassák a járvány elleni harcban.

A 21 megválasztott tanácsosból ketten hiányoztak, ketten pedig lemondtak megszerzett mandátumukról: egyikőjük Antal Árpád polgármester, a másik Jakab Barna István, aki a megyei tanács listáján is szerepelt, és a tanács alelnöki funkciójába választották.

A megszokott procedúra szerint az ülést a rangidős tanácstag a két legfiatalabb segédletével vezette, ez a tisztség a 79 éves Cserey Zoltán Mihálynak és az 1997-es születésű Sípos Dórának és 1996-ban született Vargha Fruzsinának jutott.
A továbbiakban a 17 jelenlévő testületi tag az alkotmányra és a Bibliára tett kézzel esküdött fel a közösség érdekében kifejtett munkára, majd Antal Árpád polgármesterre került a sor. Ő esküje után megköszönte a választók bizalmát, és a rengeteg megvalósítandó tervről beszélt. Nézetében a sürgősen megoldandó problémák mellett a stratégiai fejlesztések is elsőrendűek, mert ezekkel kell a városnak szintet lépnie. Szentgyörgyön azok, akik többet akarnak, többre képesek, biztonságos otthonra találnak, mondta, de az idősek bölcsességét is megbecsülik.

Az RMDSZ-frakcióban a tanácsosi mandátumukról lemondó Antal és Jakab helyére a listán következő Jancsó Éva és Csatlós László lép, így 18-an lesznek. Az Erdélyi Magyar Szövetséget két, a liberális pártot egy tanácstag képviseli.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.