Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A maszkviselést megtagadókkal ásatják a koronavírus miatt elhunytak sírjait Indonéziában

A maszkviselést megtagadókkal ásatják a koronavírus miatt elhunytak sírjait Indonéziában Külföld

Nemcsak a temetkezési vállalat munkatársai, hanem maszkellenesek is ássák a sírokat Indonézia egyik tartományában, ahova a koronavírusban elhunytakat helyezik – írta a Jakarta Post.

Hirdetés
Hirdetés

A lap szerint Kelet-Jáva tartományban sok olyan ember él, aki nem hisz az arcmaszk hatékonyságában, ezért nem hordja azt. Őket azzal büntetik, hogy sírokat ásatnak velük a koronavírus halálos áldozatainak.

A járvány sújtotta szigetországban július óta szankcionálják azokat, akik többszöri kérés után sem vesznek fel arcmaszkot. Az egyik büntetés a már említett sírásás, amit kötelező közösségi munkaként jellemez az indonéz hatóság, a másik pénzbírság. A munkások nem érintkeznek a járványban elhunytak testével, csak a sír ásásában segédkeznek.

A kutatók többször bizonyították már, hogy az arcmaszk igenis képes megvédeni az embert a vírusoktól. Ez azonban csak akkor működik, ha a maszkot rendesen hordja valaki. Vagyis úgy, hogy az orrát és a száját is eltakarja.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. szeptember 28., 13:45
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Azért ez szemétség. Egyetlen lépésre van attól a gyakorlattól, mikor saját magának kellett megásni a sírt a halálra ítélt szerencsétlennek. Sajnos erre is volt példa, nagyon találékony az ember, mikor gazságról van szó!