Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hargitai töltött káposzta

Hargitai töltött káposzta Életmód

Bár egymagunkban, falak között ünneplünk, mivel ugyanezt oly sokan tesszük, az egyedüllét ezúttal együttlétté változhat. Együtt pedig mindnyájan erősebbekké válhatunk. Az elkészített finom falatokkal a szeretetet tápláljuk magunkban, annak erejével segíthetünk önmagunkon, és a lehetőségekhez mérten, tán másokon is!

Az egyre hosszabbodó napokon az ember persze éhezik egy kis alkotói tevékenységre is. A szekrény rejtett bugyraiból előkapja hát a sohasem használt szőttes törülközőket (#ugyehogyhasznosahozomány), könyvborítókat szab belőle, majd tű – és persze tűfűző – meg színes fonal segítségével, csodás virágokat kanyarít rá. A református templom énekeskönyveinek tavaszi kollekciója ily módon gyarapodik, napról napra.

Hirdetés
Hirdetés

Szerencsére a tavasztündér is átjutott végre az összes lezárt határon, sokkal lelkesebben is fogadtuk, mint külföldre szakadt hazánkfiait, mivel puttonyában csak a melengető napsugarakat, tavaszi záporokat és a kerti munkák ígéretét hozta el nekünk. Ássunk, kapáljunk, ültessünk, hogy legyen mit aratnunk! Egyik híres terményünkből ugyanis igen finom falatok készíthetők, éspedig hargitai töltött káposzták. Mindnyájan ismerjük, készítjük és fogyasztjuk a töltött káposztát, de ezzel a változattal kis időre akár egy új dimenzióba is távozhatunk: az elkápráztatott ízlelőbimbók mennyországába.

Míg a töltelékek édeskáposzta-levelekben lapulnak, ezeket vágott savanyúkáposztára helyezzük. A káposztalapikban pedig dinsztelt emeletek helyezkednek: karajon pihen a darált hús, ezen meg néhány kolbászkarika. Csomagocskáinkat a szeletelt káposztára helyezve, húslével felöntve egy-másfél óráig sütögetjük, majd ezeket kiszedegetve, a maradék káposztát 1 evőkanál liszttel elkevert tejföllel és kaporral dúsítva, még 10 percig rotyogtatjuk.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük