Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olvasói levelek

Kijárás alatt galambetetés

A Szabadság utca 4-es szám alatt, a 6A tömbházban lakom. Pechemre az egyik szomszéd, H. Imre azzal tölti az idejét, hogy a 17-es számú garázsa előtt galambokat etet. Ennek pedig az a következménye, hogy a galambok évek óta az én ablakom alá piszkítanak. Sőt, hogy tovább fokozódjon a kellemetlenség, a galambürülék otthont ad valami molyszerű rovaroknak, melyek olyan aprók, hogy a szúnyogszitán átjönnek, és beköltenek a szobába, én pedig tisztíthatom tőlük a lakást újra és újra.

Annak idején próbáltam beszélni az illetővel, hogy ne etesse a galambokat, mert kellemetlen következményei vannak az ő „jócselekedetének”, ám nem jártam sikerrel. Már évek óta nem is beszélünk egymással. A többi lakó is morgolódik a galambok miatt, de igazából senki sem mondja meg neki, hogy jó lenne, ha befejezné, amit csinál. Kíváncsi lennék, hogy H. Imre tudja-e, hogy a kijárási tilalom rá mint idős emberre nézve nem azt jelenti, hogy ez idő alatt galambokat etethet a garázs előtt? Vagy az állami intézkedést sem veszi komolyan?

Sándor Erzsébet, Kézdivásárhely

 

Kezelhetőek-e a különleges helyzetek?

Az én kiskutyám – átszámolva – nálam is öregebb, pedig a 77 év sem semmi. Nyilván az állatoknál is könyörtelenül jelentkeznek az öregség tünetei, betegségei. Ki tudja megmondani, hogyan tudja kibírni a kiskutyám este 9-től déli 11-ig, illetve déli 13-tól este 20 óráig magyarán mondva pisilés és kakálás nélkül? Az elmúlt 17 év alatt megtanulta a szobatisztaságot szigorúan betartani. Beszereztünk leteríthető nedvszívó kutyapelenkát, mire rászoktattuk, a stressz miatt kisméretű epilepsziát sikerült provokálni neki. De ha ébren vagyunk a tömbházlakásban, nem végzi el semmilyen dolgát, kétségbeesetten kérezkedik ki, és vinni kell hajnalban, reggel, délben, délután és éjjel is. Rettegek, mikor kapnak el éber rendőreink, és lesz-e belőle bünti!

(Honlapunk Véleményfaláról)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük