Felhívás!

Röviden

Online fizethető a büntetés

A koronavírus-járvány megfékezését hivatott katonai rendeletek valamely előírása megszegéséért kiszabott büntetéseket a www.ghiseul.ro oldalon is ki lehet fizetni – közölték a portál működtetői. Az internetes felületen egy külön fület hoztak létre a katonai rendeletek megszegéséért fizetendő bírságoknak, így például azoknak, akik a kijárási tilalom vagy a karanténra és lakhelyi elkülönítésre vonatkozó szabályok megszegése miatt kaptak bírságot, vagy azok a cégek, amelyek nem tartják be a katonai rendeletben megfogalmazott korlátozó intézkedéseket. Az online fizetés azért lehetséges, mert ezek az összegek teljes egészében az állami kincstár bevételét képezik. A Nép Ügyvédjének büntetésekkel kapcsolatos álláspontját lásd a www.hirmondo.ro oldalon!

 

Kincstár kőkorszakban

Az államkincstárnak is alkalmazkodnia kell a jelenlegi körülményekhez, nem maradhat a kőkorszakban – hívta fel a figyelmet Ludovic Orban miniszterelnök, akit azzal szembesítettek, hogy a kincstár továbbra is kinyomtatott fizetési meghagyásokat kér az ügyfeleitől. A kormányfő kifejtette: a kincstár vezetőségének mennie kell, ha nem alkalmazkodik a jelenlegi helyzethez. A helyzet javulni látszik, ugyanis egy új pénzügyminisztériumi rendelet értelmében április 21-től az adóhatóság Privát Virtuális Tér (SPV) felületéről az adófizetők a kincstári számlájukról is utalhatnak összegeket, anélkül, hogy meg kellene jelenjenek a kincstári kasszáknál.

 

Megnőtt a forgalom

Ahogyan az várható volt, a járvány időszakára „szobafogságba” kényszerült, távmunkában dolgozó munkavállalók és távoktatásban részesülő diákok miatt robbanásszerűen megnőtt az internetes adatforgalom. A négy nagy romániai szolgáltató – Orange, Vodafone, Telekom és RCS&RDS – egyaránt arról számoltak be, hogy márciusban növekedett az internet használat. E szerint a mobilinternetes adatforgalom több mint 20 százalékkal-, a vezetékes internetes forgalom pedig 90 százalékkal nőtt meg az elmúlt hónapban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.