Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ennek is Trianon az oka!

Elég, ha ránézünk Európa térképére, rögtön látjuk, valami alapjában véve nincs rendben! Nézzük meg a térképet… Hol helyezkedik el a térképen Strasbourg, hol Brüsszel, és hol vagyunk mi? Adva van tehát a Nagyságos, Mindentudó és Fényességes Európai Porta, amelyet mi rendszeresen csak a cselédlépcsőn át tudunk megközelíteni, és ha belül is vagyunk, ellentmondást nem tűrő hangon közlik velünk, hol a helyünk: a mosókonyhában, a takarítóknál – nekünk, a fogyasztói társadalomnak.

Hirdetés
Hirdetés

Természetesen ez is Trianon következménye! Lennénk csak húsz-, harminc- vagy még több milliónyian – sokkal nagyobb területtel –, és mindjárt másként beszélnének velünk. Az igazságtalan Trianon nélkül nem Európa széléről irányítanának, hanem mindig a stabilitást, a nyugodtságot, az állandóságot biztosító tengelyéből, a közepéből diktálhatnánk!

A régről ismert, Káin és Ábel nevével fémjelzett „vagy én maradok életben, vagy te, de egyszerre mindketten nem maradhatunk életben” szemléletmód dívik. Ez fáj nekem nagyon. Ne nézz egyebet, csak lásd a régebbi gazdasági és mai ideológiai gyarmatosítást kis hazámban! Platón és Arisztotelész már több mint kétezer évvel ezelőtt a csőcselék uralmának nevezte a demokráciát. A demokrácia és annak szövegei miatt állunk itt? Fogjuk fel végre, hogy kiknek is köszönhetjük Trianont és már a Trianon előttről a mai napig tartó nemzetgyalázást, lejáratást. Addig azt etetnek meg velünk, amit csak akarnak, és annyi bőrt húzhatnak le rólunk, amennyit csak akarnak.

Ne feledjétek, lehetséges, hogy pont ennek a keresztnek a cipelése erősítette és őrizte meg gerincünket és lelkünket! Az erdélyi csillagösvényeken ma is a mi lovaink patkója szikrázik!

Orbán Barra Gábor, Sepsiszentgyörgy

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások