Felhívás!

Uniós járványügyi központ: nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus

Uniós járványügyi központ: nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus Külföld

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus – olvasható az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében.

A  dokumentum  szerint nincs bizonyíték arra, hogy az új koronavírus évszakhoz kötött. Ezt megerősíti az is, hogy a vírus terjedése gyors volt, olyan trópusi éghajlattal rendelkező országban, mint Szingapúr vagy az ugyancsak hasonló klímájú kínai régióban.

“A járványt korlátozó intézkedések végrehajtása még fontosabb, mint valaha, számolva azzal, hogy az új koronavírus valószínűleg nem tűnik el a nyári időszakban” – írja a jelentés.

Felhívja továbbá a figyelmet, amennyiben a vírust nem korlátozzák hatékony rendelkezésekkel, a jelenlegi becslések szerint az európai országok mintegy fele március végéig eléri 100 ezer lakosra jutó száz eseti arányt. A többi ország ezt a szintet április közepére éri el.

A jelentés hozzáteszi azt is, hogy több európai országban a laboratóriumi eszközök fogytával, kevesebb teszt elvégzésre kerül sor, így a klinikailag igazolt esetek száma is kevesebb lesz. Ez azonban nem jelenti, hogy a valóságban kevesebb lesz a megbetegedés.

A legfrissebb adatok szerint 204 930 fertőzöttet és 11 810 haláleset tartanak számon összesen az EU-ban, az Egyesült Királyságban, illetve Izlandon, Liechtensteinben és Norvégiában.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 26., 10:31
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ez a betegseg mar 1 eve jelezve volt , de vilag viszonylatban sem foglalkozott senki az egeszsegugyi kozpontok , labratoriumok , kutatok , hogy legalabb megeloztek volna az elterjedeset ilyen nagy szamba . Akarattal vagy akaratlanul terjed a nep irtas tudatosan !

  • User
   Dátum: 2020. március 26., 12:18
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Már rég várható volt, hogy felbukkan valami, de azt nem tudhatták, hogy mi lesz, így nem lehetett sem gyógymódot, se oltást kifejleszteni. A politikum, vezetők viszont nagyon leszerepeltek, a figyelmeztetéseket nem vették komolyan, amikor megjelent akkor sem. Ebből a szempontból a WHO is későn kapcsolt.