Felhívás!

Vita nincs. Az nagy baj

1. Attól tartok, ráférne Fideszékre egy nagy döng, bárhonnan, bárkitől jöjjön. Mert erősen úgy érzem, az előttünk álló tavasz (ha megérjük) aludva éri majd őuraságaikat egy sorosozó és egy gyurcsányozó dühös-édes álom között. Drámai lenne a Magyarországot katasztrófaközelbe vivő kalandorok visszatérése, de így nem tudok tapsolni a jelenben kormányzóknak. Az ellenzék úgy-ahogy összehozott egy előválasztást, jelöltek közötti (látszat)vitával, bizonyította mozgósító erejét, Budapest szőrőstől-bőröstől, de a fiatalok egyre nagyobb része is klassznak találja a Tordai–Fekete-Győr-féle trollkodást. És Orbánék mivel válaszolnak? Stop Gyurcsány aláírásgyűjtés, melyet most az új, veszélyes ellenség Márki-Zay nevével egészítenek ki? Megáll az ész!

Ez olyan, mintha egy futóversenyen X versenyző követelné Y leállítását. Hát mutasd meg, hogy te vagy a gyorsabb! Más sincs, mint pocskondiázás, az ellenzék gúnyolása, „azok” szidása. Aki keresztény értékrendet hangoztat, nevezheti naphosszat riválisait moslékkoalíciónak? Jézus ilyesmit nem tanított! Hogy az ellenzék mit művel, az gyomorforgató, de mutassátok meg, fiúk erkölcsi magasabbrendűségeteket, ne süllyedjetek azok szintjére!

2. Cîțu miniszterelnökünk felszisszent. Nem elfogadható a Cioloș-kormány programja, mert nem ír elő 2% részesedést védelemre a büdzséből. Ezzel Románia megszegné kötelezettségvállalását. Ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó, kell ezt magyarázni egy román politikusnak? Megfordulna Decebal és Dromichete a sírjában. De nyugtalan nyugger pedagógusként azt kérdem, a tanügynek előírták a hat százalékot? Mert arra törvény van jó pár éve, de soha be nem tartották. NATO-nak ígérni kötelez, a román népnek ígérni (mert mi más lenne egy minden párt által aláírt törvény) kutyafüle. A halál kereskedőinek zsebeit megtömni becsületkérdés, oktatásba fektetni ráérünk arra még.

3. Victoria városban a helyi önkormányzat – teljesen mindegy, melyik párt uralja – mozgósított vállalkozókat, civileket, és újraindított egy kórházat. Normális államban ez a rend. Vannak működő és nem működő városok és községek, amint vannak virágzó és trehány, elhanyagolt porták – mit számít, hogy PNL vagy PSD meg más ostoba megosztottság.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások