Hirdetés
Hirdetés

Tényleg baj volt Köpecen

Tényleg baj volt Köpecen Kovászna megye

A háromszéki környezetőrség az október 11–15-i időszakban ellenőrzést végzett egy köpeci autószerelő műhelynél, a felelőst 7500 lejre megbírságolták.

Hirdetés
Hirdetés

A vizsgálatok a helyszínen kezdődtek, a felügyelők rögzítették az észrevételeiket a rendellenességekről, majd beidézték a megyeszékhelyi hivatalba a műhely felelősét, akit a bírság mellett felszólítottak, hogy küszöbölje ki a hiányosságokat. A jegyzőkönyv tanúsága szerint az egy-két hónappal ezelőtt megnyitott autószerelő műhelynek nem volt regisztere a veszélyes környezetszennyező anyagok nyilvántartásáról, nem volt elkülönített hely sem az ilyen anyagok biztonságos tárolására.

Az érintett tulajdonos, illetve felelős a bírságolás időpontjától számítva 15 napig nyújthat be fellebbezést a bíróságra, ám Lucian Cândea környezetőrségi főfelügyelő ezzel kapcsolatosan a sajtónak elmondta, ritka a fellebbezés, amikor az észlelt törvénysértések nyilvánvalóak. Október elején Baconban 10 ezer lejre büntettek egy férfit, mert környezetvédelmi szabályokra és veszélyes (gyúlékony, robbanékony, mérgező stb.) anyagokra vonatkozó engedélyek kiváltása nélkül működtetett autóbontót, a hatósági ellenőrzés során éppen húsz szétszedett vagy bontásra váró gépjárművet találtak a telepen. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük