Felhívás!

Hajszálvékony vonalon

Hajszálvékony vonalon Kovászna megye

Majdnem intenzív terápiás ellátás zajlik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház fertőző osztályán is, és bár bővítették az intenzív osztály ágyszámát, lehetséges, hogy ez nem lesz elegendő.

Javarészt súlyos betegek fekszenek a fertőző osztályon a megyei kórházban, viszont 60 beteget nem lehet átvenni az intenzív terápiára – mondta András-Nagy Róbert menedzser, hozzátéve, hogy zajlik egy szelekció, annak függvényében, ha nagyon kritikus állapotban van a beteg, alacsony szaturációval, és intubálni kell, akkor átkerül az intenzívre. Ugyanakkor jelenleg is belgyógyász szakorvos, kardiológus, tüdőgyógyász, diabetológus és neurológus szakorvos segíti a fertőző osztályon dolgozók munkáját, és amikor szükség van intenzív terápiás orvos véleményére, akkor konzultálnak az orvoscsapatok.

Az igazgató elmondta: az intenzív terápiás osztályt lehet bővíteni, vannak vésztartalékok, de hajszálvékony vonalon kell egyensúlyozni ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetet fenntarthassák. Tíz-tizenkettőig tudják emelni az ágyszámot úgy, hogy ne érintse a noncovid ellátást, de azon felül számolni kell más osztályok intenzív terápiás ellátásának átszervezésével, visszaszorításával és más kórházak bevonásával is – részletezte. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 21., 15:41
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nem értem hogy ha nem Covidos csak műtétre let volna szükség, miért várták hogy a beteg bele hajón a nagy fájdalomba miért nem segítenek a betegen?

 • User
  Dátum: 2021. október 24., 23:58
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Miért kérnek a betegtől tesztet vagy oltást, ha az alkalmazottakat nem tesztelik, s beoltva sincsenek?
  Csak a beteg fertőzhet? Sőt, az ételfutárok is simán bejárnak a kórházba tesztelés és oltás nélkül. Úgy látszik, hogy csak látszólag vannak óvintézkedések, s azok is csak a betegekre vonatkozik. Egyáltalán mit keresnek az egészségügyben olyanok, akik tagadják a vírus létezését s nem hisznek az orvostudományban?