Felhívás!

A város eladja a Fashion-részvényeket

A város eladja a Fashion-részvényeket Kovászna megye

Tanácsülést tartottak tegnap Kézdivásárhelyen, amelyen talán a legfontosabb téma az volt, hogy az önkormányzat eladja vagy sem a tulajdonában lévő tíz százalékos részvénycsomagját a New Fashion részvénytársaságnak. A tanácsosok rábólintottak az adásvételre.

Az 1990-es évek elején létesített részvénytársaságba az önkormányzat földterülettel társult, annak fejében kezdetben 20 százalékos részvénycsomagja volt, viszont a profit folyamatos felvétele, illetve a többségi tulajdonos által eszközölt tőkebővítés miatt (de facto fejlesztésről és bővítésről volt szó – szerk.) ez tíz százalékra „zsugorodott”. Az eladási szándékot előterjesztő Bokor Tibor polgármester szerint mérlegelték azt, hogy a koronavírus által megtépázott konfekcióipar hozama miként alakul. Közölte, hogy a veszteség miatt nem lehet számítani osztalékra, így jobbnak látja a 750 részvényt egy csomagban eladni, annál is inkább, hogy a fő befektető a felértékelési áron érdekelt a megvásárlásban.

A polgármester kifejtette: amennyiben sikerül nyélbe ütni az adásvételt, az abból befolyt összeget a város fejlesztésére fordítják. A döntés meghozatala előtt a testület napirendjén már szerepelt ez a tervezet, és az is, hogy a testületet ki képviselje az adásvétel során. A tegnapi tanácsülésen dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester kapta meg a kellő szavazatot, hogy az ügyben eljárjon.

A testület ezen kívül döntött néhány munkálat finanszírozásáról, a költségvetés módosításáról, bicikliút létesítéséről és Kézdivásárhely hosszú távú fejlesztési stratégiájáról is. A részletekre soron következő Kézdivásárhely Körképünkben bővebben kitérünk. 

Helyesbítés:
Tegnapi megjelent írásunkban sajnálatos tárgyi tévedés történt. A cikkben említett kezdeti 20 százalékos részvénycsomaggal ellentétben a
helyi tanácsnak a cégalapításnál már tíz százalékos részvénycsomagja volt, a tőkebővítések során ezt az arányt őrizték meg. Az érintettektől és az Olvasóinktól egyaránt elnézést kérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.