Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Váltsuk le az RMDSZ-t!

Az RMDSZ alapításának 30. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségek kapcsán ismét felrobbant a szociális média. Az amúgy nem ritka gratuláló és elismerő szavak mellett bőven ment az árulózás, gazemberezés, húsosfazekazás, és még sorolhatnánk. Az olvasónak mindig igaza van elvből kiindulva, a világért sem szeretnénk bárki véleményének jogosságát elvitatni, mi több, arra biztatnánk az elégedetlenkedőket, hogy váltsuk le az RMDSZ-t! Itt közeledik a jó alkalom: választások lesznek (más módszert nem tudunk támogatni). Választott vezetőt választáson lehet félreállítani. Parancsoljanak!

Több módszer is van, hogy egy polgármestert (vagy akárki mást) félreállítsunk. Lehet indulni függetlenként. Húzós, de főleg kis közösségekben nem lehetetlen, ha van egy jó program, ami meggyőzi a választókat, hogy a mostani „semmittevőnél” jobb lesz, lehet rá akár protesztszavazatokat gyűjteni.
Lehet indulni a nemrég alakult Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) színeiben. Igaz, meg kell őket győzni arról, hogy én vagyok a legjobb jelölt, de legalább van valamennyi bejáratott infrastruktúra a papírmunkára és a kampányra.

Lehet indulni az RMDSZ színeiben. Nem egyszerű, de valószínűleg a legkényelmesebb. Kell jelentkezni a szövetségnél, be kell nyújtani egy pályázatot (jót, mert túljelentkezésre lehet számítani) és ha másképp nem megy, ki kell erőszakolni az állóurnás előválasztást. Ha bejön, a siker garantált. Nem igaz, hogy lehetetlen! Emlékezni vélek egy hosszú hajú, a szó jó értelmében „szemtelen” huszonéves fiatalemberre, aki azzal lepte meg a 2004-es választások előtt nem egészen fél évvel az RMDSZ-t, hogy ő, aki korábban az RMDSZ ellen induló párt jelöltjének kampánymenedzsere volt, és több rendben élesen bírálta a szervezetet, RMDSZ színekben szeretne parlamenti képviselő lenni. Körberöhögték. Aztán megnyerte a választást. Azután nem röhögnek. (Az illetőt Antal Árpádnak hívják.)

Szóval, harcra fel! Aki viszont nem mer kiállni, az ne panaszkodjon júniusban vagy decemberben, hogy „már megint ezek”…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 7., 18:20
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ugyan ugyan, a helyek annyira jól el vannak osztva és olyan jól meg van szerezve minden hogy kívül állónak nagyon ritkán van esélye a győzelemre.Ahhoz, hogy valakinek jó programja van még nem azt jelenti, hogy megválasztják automatikusan, tudjuk az ígérgetéseket, az ingyen söröket,a flekkent, a zsák búzát …csak úgy lehetne lecserélni őket, hogy senki nem megy el szavazni, majd négy év után kirostálni a jelentkezőket, na meg nem megengedni az élethossz helyfoglalásokat