Felhívás!

Fák dőltek ki Kovászna központjában

Fák dőltek ki Kovászna központjában Kovászna megye

A szerdai szél- és hóvihar több fát is útra döntött Háromszéken, az illetékes hatóságok aznap késő este, de másnap hajnalban is azon dolgoztak, hogy felszabadítsák az időközben lezárt szakaszokat.

Talán a legnagyobb felfordulás Kovásznán keletkezett, ahol az orkán erejű szél fákat döntött ki a központban, sőt a tömbházak tetejét is megbontotta. Gyerő József polgármester és Jeszenovics Károly alpolgármester arról tájékoztattak, hogy az erős szél miatt három fenyő kidőlt Kovászna központjában: egyik a Big Daddy előtt, feltörve a járdát, valamint a borvízkút közelében és a Karácsony-patak mellett. Ugyanakkor több magánház udvarán döntött ki fákat a szél, illetve tömbházak tetőzetét is megbontotta a vihar.

A Kovászna–Kommandó útszakasz mentén a villanyvezetékre zuhant egy fa, de nem szakította le, egy másik pedig az útra dőlt. Már reggel korán dolgoztak a probléma megoldásán az utat karbantartó cég, illetve az áramszolgáltató alkalmazottai.

A megyei tűzoltók, közösen a regionális útügyi igazgatóság alkalmazottaival, az útra dőlt fák eltávolításán munkálkodtak többek között a Kézdivásárhelyt Focșani-nal összekötő 2D jelzésű országúton, de a 11-es országúton, Ojtoznál is jelen voltak.

Tolvaj Marius, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője arról tájékoztatott, hogy szerdán Bereckben egy gépkocsira zuhant fa, szerencsére senki nem sérült, csupán anyagi károk keletkeztek. Az is kiderült, hogy az Ojtozi-szorosban forgalmi dugó keletkezett, így elakadt a bákói mentőszolgálat éppen beteget szállító mentőautója, de a feszültséget növelték a szitabodzai, zágonbárkányi riasztások is, ugyanis az említett településeken lakóházak gyulladtak ki, feltehetőleg az elhanyagolt, rosszul szigetelt kémények miatt.

A nap folyamán az áramszolgáltató alkalmazottai sem tétlenkedhettek, ugyanis több településről (Zágonbárkány, Ojtoz, Bodzaforduló, Szaramás) riasztották őket áramkiesés miatt.

A regionális útügyi igazgatóság csütörtök reggeli tájékoztatása szerint a sepsiszentgyörgyi munkapontjukról 12 óra leforgása alatt 139 jármű összesen 957 tonna sót szórt szét a megyét érintő országutakon, annak érdekében, hogy a közlekedést könnyítsék. 

Nagy Sz. Attila, Tinca Teddy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.