Felhívás!

Túl sok az elnök!

Nem tudtam, hogy nevessek-e vagy sírjak szégyenemben, amikor Bálint József az EMNP Kovászna megyei elnöke azt nyilatkozta Zabolán a helyi szervezet alapító ülésén, hogy az erdélyi magyarság még megbírna legalább 10 pártot, mert lám, a miénkénél jóval kisebb nemzeteknek több pártja is van.

Bálint úr szerint az a megoldás, ha minél több pártunk van, minél nagyobb a széthúzás? Én úgy látom, hogy itt nem is a közösségről kezd szólni az örökös pártalapítása, hanem a személyes érdekről.

A zabolai helyzet pedig tökéletes példája az örökös pártvándorlásnak. A helyi EMNP-t az egykori RMDSZ-es alpolgármester alapítatta újra, meghívva Bálint Józsefet, az MPP egykori alelnökét, aki most az EMNP megyei elnöke. Eközben nem akarták be engedni a gyűlésre a helyi MPP-s polgármestert, aki RMDSZ-es színekbe indul. Továbbá: az EMNP újraalakítását ellenezte egy jelenlegi EMNP-s helyi tanácsos, aki valamikor a szervezet alapítója volt, most pedig az RMDSZ-szel van egy frakcióban a helyi tanácsban. És legvégül, amikor a szervezet újraalakult, akkor az elnökségi tagok közé olyan személy is került, aki egykoron helyi RMDSZ-es tanácsos volt. Na, kérem, aki ezt követni tudja, ember legyen a talpán…

Viszont a helyiek fanyar humora értékelendő, azon viccelődnek, amúgy jogosan, hogy Zabolán lassan annyi elnök van, hogy minden utcára jut egy belőlük.

Van egy régi mondás, hogy a sok bába közt elvész a gyermek, a sok elnök, vagy még több párt között pedig elvész a magyarság. A politikai vándorlásnak, pálfordulásnak, pártalapításnak az lesz a vége, hogy az emberek megelégelik a köpönyegforgatást, és nem mennek el voksolni, ami pedig a román jelölt biztos győzelmét jelenti.

(Név és cím a szerkesztőségben)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 18., 9:01
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Azt akarom kérdezni, hogy ha az EMNP szövetségre lépett az MPP-vel, megalkotván az EMSZ-t, akkor most Hegyeli és Fejér fog “fuzionálni”? Sok kezdett lenni Zabolán a gitt egylet…

  • User
   Dátum: 2020. február 18., 16:18
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Az egészben az a szomorú, (az mellett, hogy ide loccs, oda loccs), hogy most mindenki udmrs (mert hát csak úgy kap pénzt a község), de fejlődés az semmi. Sáros, gödrös utcák mindenhol, több éve elkezdett kanalizáció abba hagyval stb., és persze a jövőkép is siralmas.