Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

IRODALMI EST

Ma 18 órától, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében Megtörtént regék címmel szerveznek író-olvasó találkozót, melynek fellépői Bogdán László, Farkas Árpád, Ferenczes István és Király László író-költők. Az esten a meghívottak beszélgetőtársa Lövétei Lázár László költő, műfordító. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:30 Dolittle (am. akció–vígjáték, magyarul beszélő); 17:00 A Mancs őrjárat (kan. animációs film, románul beszélő); 18:30 1917 (ang.–am. háborús filmdráma, magyarul beszélő); 18:45 A vágyak szigete (am. misztikus, horrorfilm); 20:45 A vágyak szigete (am. misztikus, horrorfilm, magyarul beszélő); 21:00 Drakulics elvtárs (magyar vígjáték).

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 18 órától az árkosi polgármesteri hivatal dísztermében bemutatják Kisgyörgy Zoltán Alsó-Háromszék, Sepsiszék, Oltfej és Bodzavidék című könyvét. A szerzővel Szekeres Attila heraldikus beszélget.

* Ma 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében mutatják be Borcsa Imola Magnebéhat című könyvét. A szerzővel Ferencz Éva tanárnő beszélget, közreműködik Kolcsár József színművész.

TORTOMA

Ma 19 órakor, Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében, a rádiózás világnapja (február 13.) alkalmából, Mindenütt jó, de a legjobb itthon rádiózni címmel beszélgetésre kerül sor Máthé Kincső felelős szerkesztő, rádiós műsorvezető (Friss FM, Sepsiszentgyörgy) és Szakács-Kádár Juliánna főszerkesztő-műsorvezető (Régió Rádió, Barót) részvételével.

JURTABEMUTATÓ

A Kalibáskő Erdélyi Iskola szervezésében ma délelőtt a kovásznai Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében jurtabemutatóra kerül sor szervezett csoportoknak.  A résztvevők ismerkednek a rovásírással és totemizmussal, a jurta szerkezetével és belakásával, az ősmagyar viselettel, fegyverekkel és  szokásokkal.

SZÍNHÁZ

Ma, holnap és csütörtökön 19 órától a sepsiszentgyörgyi Kamarateremben Ivan Viripajev Illúziók című darabját játssza a Tamási Áron Színház, rendező: Pálffy Tibor.

ELŐADÁS

Február 20-án, csütörtökön 17 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében Harcban a rákkal: testi és lelki kezelési lehetőségek címmel tart szakmai előadást dr. Kerestély Péter általános orvos, egyetemi tanár és a magyarországi dr. Kovács Levente Kálmán parapszichológus, kineziológus oktató. A belépés ingyenes. A találkozó kezdeményezője Pásztor Csaba, aki évek óta sikeresen küzd ezzel a betegséggel. Házigazda: Grubisics Levente, a Sepsi Rádió igazgatója.

FELOLVASÓMARATON

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár a Sport utcai fiókkönyvtárában várja felolvasómaratonra az olvasást és a verset kedvelőket ma 12–18 óráig. Az intézmény csatlakozott a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében 12. alkalommal rendezett nemzetközi felolvasómaratonhoz, amely idén József Attila műveire alapoz.

A felolvasásra jelentkezni február 18-án 11 óráig lehet telefonon a 0267.351-609-es (titkárság) és a 0267.311.927-es (fiókkönyvtár) számon vagy a biblio@kmkt.ro e-mail-címen, illetve személyesen a fiókkönyvtár székhelyén (Sport utca 15. szám, 21-es tömbház, C lépcsőház, 1-es ajtó). Közölni kell a nevet és hogy mit kíván felolvasni a jelentkező. Ha szükséges, a könyvtár segít az olvasnivaló kiválasztásában: a fiókkönyvtárban és a kölcsönzőrészlegen külön polcon találhatóak József Attila-kötetek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük