Felhívás!

Takarítson, ne kéregessen!

Megkérem a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatalt vagy a Gosp-Com Kft-t, vagyis azokat, akik a Molnár Józsiás parkot takarító személyzetet felelősségre vonhatják, hogy nézzenek a körme alá a társaságnak.

A minap épp utam volt arra, amikor két zöldmellényes legény, az egyiket látásból ismerem, valami Csabikának hívják, fiatal, kis taknyos, régebb a Millennium Park környékén lófrált, a másik a fivére, ott sepergetett, és leszólítottak, hogy adjak nekik egy szál cigarettát. Mondtam, hogy nincs, erre a nagyobbik előkapott egy lejt, hogy „mesze, ember, kifizetem, ne légy már smucig.” Nem foglalkoztam velük, hanem csendben továbbálltam, de zavaró, hogy az ember leülne a parkba, élvezni a természet csendjét, magányt, és akkor érkezik pár alak, akiknek nincs jobb dolga, mint arcátlanul kéregetni.

Mivel úgy gondolom, munkaidőben voltak, felelniük kell a munkaadójuknak. Ezt a fajta viselkedést nem tartom helyesnek, és mi a biztosíték arra, hogy következőkor az egy lej helyett nem egy bicskát vagy botot vesz elő, ha valaki nem ad cigarettát neki…  Nem mellesleg, amíg az én, kemény munkával megkeresett fizetésemből levont adóból kapja a szociális támogatását, addig elvárhatom, hogy hagyjon békén, és végezze el a munkáját rendesen.

Meg kell értetni ezekkel az alkalmazottakkal is, hogy ha a városházának dolgoznak, akkor munkaidőben felelősségre vonhatóak a nem megfelelő viselkedésért. Tehát ne kiabáljanak, ne szólítgassák le a járókelőket, és ne kéregessenek! Végezzék el a rájuk szabott munkát rendesen, ne csak ímmel-ámmal, várva, hogy mikor telik el a nap…

 

Kertész Lajos, Kézdivásárhely

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.