Felhívás!

Újabb fürdőépítő kaláka

Újabb fürdőépítő kaláka Kovászna megye

Kellemes emlékek maradtak meg a bölöniekben a tavalyelőtt a Büdös-forrásnál lezajlott fürdőépítő kalákáról: akkor a Herczeg Ágnes vezette budapesti Ars Topia Alapítvány kezdeményezésére fogtak össze helyi és idegenből érkezett önkéntesek, hogy szebbé tegyék a Bölön határában található, mozgásszervi bajokra használt gyógyhatású forrást és környékét.

A közös alkotás maradandó élménye most ismét munkára sarkallta a helyieket: tucatnyinál többen összefogva, újabb szabadtéri famedencét készítettek, ezúttal lent a Borvizek útja fürdőközpont mellett, melyet szintén az attól mindössze egy kilométerre található, és ide levezetett Büdös-forrás vizével fognak megtölteni.
Sikó Imre bölöni polgármestertől tudtuk meg, hogy a helybéliek a héten két nap is dolgoztak a medencével, ami most már nagyrészt készen van, már csak az apróbb simításokat kell elvégezni rajta. Az elöljáró úgy értékelte, újabb hasznos, szép dolgot tudtak kaláka révén létrehozni a bölöniek, hiszen a fiatalok, nyáridőben pláné, szívesebben pancsolnak kint a szabadban, de ezáltal az egész fürdőközpont látogatottsága növekszik. Amúgy, a központ nyitvatartási idejét is bővítették, az most már hétfő kivételével minden nap nyitva van. A medence faanyagát még a tavaly biztosította a központot akkor még működtető Aquasic Egyesület.
A bölöniek ugyanakkor nem feledkeztek meg a Büdös-forrás környékének rendben tartásáról sem, mely leginkább hétvégeken vonzza a helybélieket. Úgy tervezik, a már meglévő szabadtéri létesítményeket még egy filagóriával és tűzhellyel is bővítik, hiszen az erdei kirándulás úgy igazi, ha van, ahol a szalonnát is megsütni. És arra is készülnek, hogy idén egy csapattal részt vegyenek az ugyancsak az Ars Topia által júliusban Zabolán szervezendő kalákán, miután tavaly Gelencén is segítettek.
– Úgy érzem lelkesek a bölöni kalákások, szívesen fognak össze a helyi értékek megtartásáért, hasznosításáért, ugyanakkor másoknak is jólelkűen segítenek. Jólesik látni később a különböző helyszíneken készült képeken, hogy ezt is megcsináltuk, itt is segítetünk, abban is részt vettünk. Ilyen szempontból igazi mozgatórúgó volt számunkra a tavalyelőtti bölöni kaláka – mondta Sikó Imre. Emlékeztetőül: akkor mintegy háromszáz bölöni ember mozdult meg kalákázni, valamilyen formában segíteni, példaértékű közösségi hozzáállásukat mindenki elismerte.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások