Felhívás!

Szeszélyek

Egyik szombat estétől a következő kedd estig sem egyén, sem csapat nem tanulhat meg futballozni, ez tény. A magyar válogatott mégis „megtette”, tiszteletet parancsoló feljavulást mutatott. Általánosságban pocsék finnországi játék után, alig három nap teltével sikerült legyőzni Görögországot.

Ez önmagában is hangzatos eredmény, hátha még az olykor sziporkázó összjátékot és a magyar gólok szépségét is hozzáadjuk! Görcsoldó siker, hiszen a görögök ellen akkor sem sikerült győzni (0–0 Budapest, 4–3 Pireusz), amikor Papasztathópuloszék a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőiben mélyponton voltak, Feröer kétszer verte őket, és 6. helyen végeztek a csoportban. Az értékes magyar győzelemtől azonban nem szabad túlságosan „elszállni”, mert amikor 2–1-re győzöl hazai pályán, és a csapatod legjobbja a kapus (itt Gulácsi), akkor nyilvánvaló, hogy nagyon könnyen lehetett volna 2–2, 2–3, 3–4 stb. a végeredmény. Többen is új csapatról, szép új korszak kezdetéről beszélnek, ám sorozatban bizonyítani kell majd, hogy nem csak fellángolás, szerencsés végeredménnyel.

A hónap végén a magyar U17-es válogatott előselejtezőt játszik, a tét a jövő tavaszi elit kör, ahonnan majd ki lehet(ne) jutni a 2019-es Európa-bajnokság döntő tornájára. A magyarországi csoportban a házigazdák mellett Románia, Szerbia és Litvánia ifi csapatai küzdenek a továbbjutásért. A román válogatottnak tagja két székelyföldi játékos is, az FK Csíkszereda korosztályos csapatából. Állítólag „nem kellettek” a magyar válogatottnak. Az FK köré épült Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál az a szabály, hogy a kettős állampolgársággal rendelkező játékosok abban a válogatottban szerepelhetnek, amelyik éppen hívja. Ez ideig több mint kéttucatnyi fiatal mutatkozott be a magyar és (vagy) román válogatottban, s mindkettőnél jegyeztek már „székely gólokat”, nem is egyet. A szeptember 30-án kezdődő Eb-selejtező főpróbája volt a lengyelországi Szyrenka-kupa, ahol az 5–6. helyekért éppen a magyar és román válogatott vívott fordulatos mérkőzést, a 2–2-es eredmény utáni 11-es párbajt a román csapat nyerte. A két román gólból egyet a Székelyföld Labdarúgó Akadémia játékosa lőtt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.