Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Politikai bábszínház

Miközben a magyar demokrácia alapintézményei az idei választást követően szép lassan működésbe lendülnek, a kormány példásan helyt­áll az EU Oroszország elleni, energiahordozókkal kapcsolatos, eszement, önsorsrontó, totálisan célt tévesztett szankciói ügyében, az ellenzék tovább roncsolódik. Hadházy Ákos „alternatív esküt” tett, mivel szerinte kollaboráció az ellenzéki munka felvétele, most pedig Kövér László házelnöknél kuncsorog eskütételi időpontért. A Momentum és az MSZP romokban, a Párbeszéd soha nem létezett mint ütőképes, önálló létre alkalmas szerveződés, a Jobbik újraválasztotta elnöknek a pártot padlóra vivő Jakab Pétert. Aki nemcsak megvédte a nemi erőszak kísérletével megvádolt Földi Istvánt, de a sajtóhírek szerint őrá alapozta újraválasztását is.

Úgy tudni, Földi kamu-alapszervezetek sorát alapította Jakab többségének biztosítása céljából. Kocsord polgármesteréről, Földiről, akinek szégyenteljes kalandjával inkább nem foglalkoznék (a világhálón két kattintásnyira van minden releváns információ), elképesztő dolgok derültek ki. Bayer Zsolt a Magyar Nemzet hasábjain foglalkozott pénzügyi machinációival, melyek legfinomabban szólva is felvetik a bűncselekmény gyanúját.

Egyedül Gyurcsány Ferenc az, aki egy pártütő politikai szekta vezetőjéből az ellenzék vezetőjévé küzdötte fel magát. Miként arra Kocsis Máté, a Fidesz újraválasztott frakcióvezetője rámutatott, valamennyi párt a DK tagozataként működik, az ellenzék eljutott Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig.

Kölcsönös az egymásrautaltság: Gyurcsány érdeke az ellenzéki együttműködésnek, „összefogásnak” csúfolt politikai bábszínház folytatása, hiszen saját pártjával a maga neve alatt aligha fog valaha kormányzati többséget szerezni. Az ellenzéki „erőknek” pedig egyenesen létérdeke a folytatás, hiszen önállóan mindegyik szerveződés bejutása kétséges: a Párbeszédé kizárt, a Jobbiké és az MSZP-é kevéssé valószínű, de az LMP és a Momentum vezetői sem lehetnek biztosak abban, hogy 5%-nyi választót képesek maguk mögé állítani. Folytatódik tehát a baloldali ellenzék térfelén mindaz, amit 2018-tól láthattunk: botránypolitizálás, hisztériakeltés, idegen érdekek kiszolgálása, hiteltelen, alkalmatlan emberek által előadott politikai tragikomédia. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük