Felhívás!

Összefogásra van szükség!

Nekünk nem elég az Európai Unió, minket itt, a Kárpát-medencében naponta ér a gyarmatosítók támadása. Egyetlen lehetőségünk van: az összefogás! Székely a székellyel.

Fogyasztói társadalom vagyunk, de közben észre sem vesszük, hogy lassan-lassan semmi nem székely, de még csak nem is román gyártmány, amit a kezünkbe veszünk. Tudom, hogy lázadozó, elégedetlen a székely, de a fiatalok már a „manelet” szeretik, és nem jók nekik a régi nóták.

Jó lenne visszaforgatni az időt. Ha nem termelünk, ne is fogyasszunk! Keresd a székely susztert, szabót, péket, fodrászt, keresd azt, ami a miénk, a sok tehenet, tyúkot, pulykát, libát a falvakban! Nincsenek.

Gondolj csak bele, hogy reggel beleordít a nagy csendbe: a Big Clock CE gyártmányú óra, félredobod magadról a Pflegeleicht német takarót, a fürdőszobában elcsavarod a meleg vizes csapot, és beindul a francia Saunier Duval kazán. Kezedbe veszed a német Palmolive szappant, megtörülközöl a kínai törölközővel, a belga gyártmányú tükörbe nézve rájössz, muszáj megborotválkozni. Bekened az arcod az Action YP – men angol borotvakrémmel, majd a Gillette senzorral gondosan eltávolítod a felesleges arcszőrzeted. Ezután következik az Old Spice aftershave, amely az arc fertőtlenítését biztosítja. Magadra öltöd az amerikai gyártmányú, turkálóból beszerzett inged, belebújsz az ugyancsak turkálós, de angol gyártmányú nadrágba. Lábad védelmét az orvosilag ajánlott, olasz Gambaletto Riposante gyógyzokni biztosítja.

Álljunk meg egy szóra, kedves székely testvéreim! Tévedhetek, de úgy látom, hogy az összefogásnak azt kellene jelentenie, hogy elfelejtjük azt, ami nem a miénk, és visszatérünk az ősi kultúránkhoz?

Orbán Barra Gábor, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.